28 dec, 15:01

Guvernul va adopta astăzi măsuri pentru menţinerea veniturilor angajaţilor din sectorul IT

Guvernul va adopta, în şedinţa de joi, măsuri pentru menţinerea veniturilor angajaţilor din sectorul IT, a anunţat premierul Mihai Tudose.
Mihai Tudose

'Astăzi vom adopta măsuri pentru menţinerea veniturilor angajaţilor din sectorul IT. De asemenea, în cercetare-dezvoltare, pentru persoanele cu dizabilităţi şi sezonieri. Iar cele mai bune veşti la sfârşit de an o să le avem de la Ministerul Transporturilor - (...) pe zona de metrou şi pe şosele rapide şi autostrăzi, nişte veşti mari', a declarat Tudose la începutul şedinţei de Guvern.

Potrivit unui comunicat al Executivului, remis joi AGERPRES, pe agenda şedinţei se află un memorandum cu tema 'Încadrarea schemei de ajutor de minimis pentru sprijinirea întreprinderilor care au angajaţi ce beneficiază de scutiri în baza art. 60 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, în politicile economico-bugetare şi financiare ale statului român'. Acest memorandum se referă la angajaţii din domeniul IT.

De asemenea, Guvernul urmează să discute joi un memorandum cu tema 'Demararea pregătirii unui portofoliu de proiecte de transport ce urmează a fi implementate în viitorul cadru financiar multianual (2021 - 2027)'.