Nemţii de la SAP au reuşit să repatrieze olimpici români din America şi i-au pus la treabă în tehnologii de top

Specialişti români de top din domenii precum matematică, fizică şi informatică lucrează cu tehnologii avansate, din sfere precum inteligenţă artificială, deep learning şi data science, la proiecte din întreaga lume. Din Argentina până în Coreea de Sud, inginerii echipei de Innovative Business Solutions de la SAP sunt chemaţi să aplice cele mai noi tehnologii pentru a rezolva problemele din industrii diverse.
Economica.net - Dum, 10 dec. 2017, 21:53
Nemţii de la SAP au reuşit să repatrieze olimpici români din America şi i-au pus la treabă în tehnologii de top

Au ajutat federaţia de tenis WTA să ia măsuri pentru a reduce incidenţa accidentărilor în rândul jucătoarelor profesioniste, prelungindu-le astfel cariera. WTA a limitat numărul de competiţii la care pot participa jucătoarele în perioada junioratului după ce inginerii SAP au găsit o corelaţie între acest factor şi accidentările din cariera profesionistă a sportivelor.

Compania de transport de energie din Canada economiseşte timp şi bani datorită sistemului inteligent de predicţie pentru mentenanţa liniilor de înaltă tensiune din zone izolate. Sistemul anticipează, pe zone, când va fi necesară intervenţia echipelor de reparaţii şi eficientizează programul acestora. Având în vedere teritoriul uriaş care trebuie acoperit, sistemul de predicţie a devenit esenţial în operaţiunile de zi cu zi ale companiei.

În Argentina, matematicienii români au dezvoltat o soluţie de recunoaştere a imaginilor care protejează angajaţii unei companii producătoare de utilaje pentru industria petrolieră de pericole la locul de muncă şi ajută compania să prevină incidente grave prin oprirea automată a instalaţiilor atunci când este detectată o defecţiune. Softul este bazat pe supraveghere video şi poate recunoaşte în timp real atunci când un muncitor nu poartă echipamentul de protecţie, se apropie de echipamente potenţial periculoase sau intră în zone restricţionate. De asemenea, tot prin supraveghere video, sistemul poate detecta, spre exemplu, fisuri în ţevi sau containere cu substanţe periculoase, oprind automat instalaţiile pentru a preveni accidente periculoase şi costisitoare.

Echipa are în derulare şi un proiect cu Transelectrica şi companiile de transport de energie din Ungaria, Austria şi Slovenia care vizează dezvoltarea unui sistem de echilibrare în timp real a încărcării din reţele prin includerea în piaţa de echilibrare a generatorilor de energie regenerabilă (eoliană, solară şi biomasă) care au ajuns la capacitate considerabilă.

„80% din aceste proiecte sunt conduse de noi, le-am făcut integral cu echipa de aici. Restul sunt în echipe mixte, în funcţie de zona geografică, bariera lingvistică şi culturală (…) Există ecihpe de data science şi machine learning în Statele Unite, la sediul central din Germania, şi una în România. Livrăm din România soluţii de inteligenţă artificială peste tot în lume, pe toate continentele.

Echipa din românia este de 12 oameni în prezent, pentru că avem condiţii destul de stricte la angajare. Ne focusăm foarte mult pe atragerea în România a acelor minţi luminate care au plecat din ţară, olimpici la matematică, fizică sau informatică. Avem trei colegi care s-au întors din SUA şi sunt în România şi dezvoltă împreună cu noi aceste soluţii”, a explicat într-o întânire cu presa Viorel Marcu, head of data science în cadrul SAP.

Grupul SAP a pătruns şi în lumea sportului după ce a lansat, acum doi ani, un produs comprehensiv destinat cluburilor, asociaţiilor şi federaţiilor sportive rezultat în urma unui proiect derulat pentru echipa naţională de fotbal a Germaniei în timpul Cupei Mondiale din 2014 din Brazilia.

Sistemul este bazat pe agregarea şi analiza datelor, machine learning şi Internet of Things şi acoperă toate aspectele activităţii unui club, de la forma fizică a jucătorilor şi implicarea fanilor la operaţiuni comerciale, satisfacţia sponsorilor şi eficientizarea financiară a stadioanelor şi evenimentelor.

Produsul a ajuns peste tot în lume şi a fost implementat de cluburi precum Bayern Munchen sau Manchester City.

„Percepţia care există în România, că facem lucruri de valoare redusă şi le exportăm ieftin, nu este valabilă la SAP. Avem aici nişte minţi extraordinare. Departamentul de data science, machine learning şi deep learning reprezintă o recunoaştere a calităţii şi creativităţii româneşti, iar în România lucrăm cu tehnologii aflate la cutting edge-ul industriei”, a subliniat Cristian Popescu, directorul general al SAP România.

SAP România a ajuns anul trecut la venituri totale de 59 milioane de euro, în creştere cu 34% de la 44 milioane de euro în 2015. Compania are 571 de angajaţi în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara, faţă de 400 anul trecut, şi vrea să-şi extindă echipa cu încă 100 de persoane anul viitor.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...