NEPI vrea să atragă 35 milioane de euro pentru trei potenţiale investiţii

Fondul sud-african NEPI, unul dintre cei mai activi investitori de pe piaţa imobiliară românească, vrea să atragă 35 milioane euro printr-o majorare de capital, pentru trei potenţiale achiziţii, printre care şi un centru comercial în România.
Economica.net - joi, 28 nov. 2013, 09:56
NEPI vrea să atragă 35 milioane de euro pentru trei potenţiale investiţii

Majorarea de capital a început joi, acţiunile urmând să fie vândute printr-o tranzacţie rapidă (accelerated book build), iar rezultatele operaţiunii vor fi anunţate cel mai probabil până vineri, potrivit unui comunicat transmis, joi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB) de către New Europe Property Investments (NEPI).

„Scopul majorării de capital este acela de a asigura lichidităţile necesare pentru a putea beneficia de alte potenţiale oportunităţti de achiziţii şi dezvoltari. NEPI urmăreste trei potenţiale achiziţii. Se preconizează că o parte dintre acestea sau toate cele trei achiziţii vizate vor fi agreate sau finalizate înaintea publicării rezultatelor financiare aferente anului 2013, sub rezerva finalizării negocierilor
termenilor tranzacţiilor și a analizelor-diagnostic preliminare”, se arată în comunicat.

Achiziţiile vizate, cu o valoare de piaţă totală brută de 170 de milioane euro, includ un centru comercial în România cu potenţial de dezvoltare într-un oraş important, un teren pentru dezvoltarea unui nou centru commercial regional şi o participaţie într-un centru comercial situat într-o capitala est-europeană.

Fondul de investiţii a ajuns la un portofoliu de centre comerciale de peste 200.000 mp pe piaţa locală. Până la sfârşitul acestui an, dezvoltatorul va începe lucrările la încă trei proiecte de retail, respectiv Mega Mall Bucureşti, unde lucrările au fost deja lansate, Vulcan Strip Mall Bucureşti şi Târgu Jiu Shopping City.

În prezent, NEPI gestionează în România Promenada Mall Brăila, Ploieşti Shopping City, Retail Park Auchan Piteşti, Deva Shopping Centre, Severin Shopping Center, dar şi clădirile de birouri Floreasca Business Park, The Lakeview în Bucureşti şi City Business Centre Timişoara.

Fondul mai deţine clădirile de birouri The Lakeview şi Floreasca Business Park din Bucureşti şi City Business Center din Timişoara, precum şi Ploieşti Shopping City şi Promenada Brăila. Fondul are în proprietate şi o serie de terenuri pentru dezvoltarea de centre comerciale.

NEPI este primul fond de investiţii imobiliare listat la Bursa de Valori Bucureşti, pe segmentul de piaţă creat pentru Real Estate Investment Trusts (REITs). Fondul mai este listat la bursele de valori de la Johannesburg (Africa de Sud) şi de la Londra, pe segmentul AIM.

Fondul a înregistrat în primele nouă luni un profit atribuibil acţionarilor de 35,9 milioane euro, cu 80% peste câştigul din perioada similară a anului trecut, de 19,9 milioane euro. Încasările din chirii şi alte venituri din exploatare au crescut cu aproape 40%, la 37,6 milioane euro, de la 26,9 milioane euro în primele nouă luni ale anului trecut.

Activele fondului, unul dintre cei mai activi investitori imobiliari de pe piaţa locală, erau estimate la finele lunii septembrie la 916 milioane de euro, faţă de 519 milioane de euro în intervalul corespunzător al anului trecut.

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Rețeaua de autostrăzi și drumuri expres în exploatare a României a ajuns la peste 1.091 de kilometri, transmite pe pagina proprie ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Amintim că joi a......
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat ...
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...