Niculae Havrileţ, fost şef al ANRE, şi Lucian Isar, fost bancher şi ministru, vor să fie administratori ai Electrica SA

Adunarea Generală a Acţionarilor Electrica SA va vota în data de 7 ianuarie noul Consiliu de Administraţie al societăţii de distribuţie şi furnizare Electrica, iar pe lista de propuneri se află două nume sonore.
Mihai Nicuţ - sâm, 05 ian. 2019, 12:00
Niculae Havrileţ, fost şef al ANRE, şi Lucian Isar, fost bancher şi ministru, vor să fie administratori ai Electrica SA

Una dintre cele patru persoane propuse este Niculae Havrileţ, fost preşedinte al Autorităţii de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) şi actual consilier al ministrului Energiei, Anton Anton. Havrileţ a condus timp de cinci ani ANRE şi are experienţă de peste 30 de ani în domeniul gazelor şi energiei. Havrileţ a fost propus de către statul român, care deţine 48% din capitalul Electrica.

O altă propunere, de data aceasta din partea unui acţionar privat, este Lucian Isar, care a fost de-a lungul timpului bancher la Citibank şi BancPost şi pentru mai puţin de jumătate de an ministru pentru mediul de afaceri în Guvernul Ponta. Isar este şi soţul Alinei Gorghiu, fost preşedinte al PNL.

Alte două propuneri pentru poziţii în Consiliul de Administraţie al Electrica sunt Dragoş Andrei, care a lucrat la BERD, Eximbank, Transelectrica şi a fost şi el secretar de stat (tot din partea statului), şi Radu Ioan Puşcariu, despre care presa de specialitate spune că este consultant în energie (s-a autopropus).

Electrica a anunțat prelungirea perioadei de depunere a candidaturilor pentru ocuparea pozițiilor vacante de membri în Consiliul de Administrație de la data de 31 decembrie 2018 la data de 7 ianuarie 2019. În cadrul sedinței din data de 31 decembrie 2018, Consiliul de Administrație a analizat situația și, în vederea asigurării unei perioade rezonabile la dispoziția acționarilor, consideră oportună și hotărăște extinderea termenului până la care acționarii societății au dreptul de a formula propuneri de candidați pentru ocuparea posturilor de administratori vacante, de la data de 31 decembrie 2018 la data de 7 ianuarie 2019, se arată într-o informare a companiei transmisă BVB.

Grupul Electrica este un jucător-cheie pe piaţa de distribuţie şi furnizare a energiei electrice din România, precum şi unul dintre cei mai importanţi jucători din sectorul serviciilor energetice. Oferă servicii la peste 3,7 milioane de clienţi şi are o arie de cuprindere naţională – cu organizare în trei zone pentru distribuţia energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord şi pe cuprinsul întregii ţări pentru furnizarea energiei electrice şi pentru întreţinere şi servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din Bucureşti şi Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuţiei şi furnizării energiei electrice din România.

 

Te-ar mai putea interesa și
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat sâmbătă pe ambasadorul rus după ce Moscova a anunţat că a trecut filiala Ariston Thermo Group sub controlul gigantului energetic rus de stat Gazprom, a anunţat şeful......
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale ...
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi ...
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Aproape jumătate (49,6%) din tot traficul de internet de anul trecut a fost generat de roboți, cu 2% mai mult față de ...