Nigeria va primi un medicament experimental pentru Ebola de la Japonia

Nigeria a anunţat că va primi medicamentul antiviral Favipiravir din Japonia ca un posibil tratament pentru Ebola, potrivit luni Ministerului nigerian al Sănătăţii, informează agenţia DPA.
Economica.net - mar, 02 sept. 2014, 06:06
Nigeria va primi un medicament experimental pentru Ebola de la Japonia

Favipiravir, dezvoltat de compania farmaceutică niponă Fujifilm Holdings Corp, este disponibil pentru livrare imediată, a declarat ministrul sănătăţii Onyebuchi Chukwu într-o şedinţă de urgenţă în capitala Abuja.

Medicamentul a fost aprobat în tratamentul gripei de către Ministerul japonez al Sănătăţii în luna martie. Fujifilm Holdings poartă discuţii cu Administraţia Statelor Unite pentru Alimente şi Medicamente /US Food and Drug Administration/ pentru a începe testarea clinică a Favipiravir ca un tratament împotriva Ebola.

‘S-a dovedit că are proprietăţi antivirale puternice împotriva virusului Ebola’ în laborator şi la pacienţi, a spus ministrul în timp ce epidemia de Ebola continuă să se răspândească în vestul Africii, cu numărul morţilor estimat acum la 1.552, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/.

OMS, cu sediul la Geneva, a anunţat că 3.069 de cazuri suspecte sau confirmate au fost
raportate în Guineea, Liberia, Nigeria şi Sierra Leone.

Doze suficiente de Favipiravir pentru a trata aproximativ 20.000 de pacienţi sunt disponibile.

Nigeria a solicitat de asemenea medicamentul experimental pentru Ebola TKM-Ebola, a mai declarat Chukwu.

TKM-Ebola a fost testat pentru siguranţă pe un număr mic de oameni, dar procesul a fost oprit în ianuarie când un voluntar a dezvoltat efecte secundare moderate gastrointestinale.

Nigeria s-a oferit de asemenea să participe la studii clinice pentru două vaccinuri împotriva Ebola, a mai anunţat ministrul sănătăţii.

În Liberia, doi angajaţi în domeniul sănătăţii infectaţi cu Ebola care au fost trataţi cu medicamentul experimental ZMapp s-au recuperat, a declarat luni Ministerul Sănătăţii.

Un al treilea medic tratat acolo cu ZMapp, Abraham Dorbor, a murit săptămâna trecută.

Cei doi medici care s-au recuperat, un nigerian şi un ugandez ce lucrează în Liberia, au primit tratament ZMapp din 10 august, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului John Sumo. Ei au fost externaţi dintr-un centru de tratament în capitala Monrovia în weekend.

Doi lucrători în domeniul sănătăţii din SUA, Kent Brantly şi Nancy Writebol, care au contractat Ebola în Liberia, au fost externaţi la mijlocul lunii august dintr-un spital din Atlanta unde au fost trataţi cu ZMapp.

Cu toate acestea, preotul spaniol Miguel Pajares a murit de Ebola într-un spital din Madrid după ce a fost evacuat din Liberia şi a primit de asemenea ZMapp.

Ebola provoacă hemoragii masive şi se transmite prin contact cu sângele şi alte fluide corporale. Dacă este lăsată netratată, boala are o rată de mortalitate de până la 90%.

Te-ar mai putea interesa și
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate (SF) şi a Proiectelor pentru Autorizarea......
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele ...
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
''Portretul domnişoarei Lieser'', de Gustav Klimt, tablou rămas neterminat din cauza morţii artistului austriac, a fost ...
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă nicăieri
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă ...
Președintele american Joe Biden a promulgat astăzi legislația privind acordarea de ajutoare către Ucraina, Israel și ...