Noul Blue Air va încheia acest an cu pierderi. Operaţional va fi pe plus

Blue Air - Airline Management Solutions, care a cumpărat în luna mai fondul comercial şi aeronavele operate de Blue Air, va încheia acest an cu pierderi, pe fondul preluării mai multor obligaţii financiare, dar operaţional va înregistra rezultate pozitive.
Economica.net - mar, 12 nov. 2013, 15:33
Noul Blue Air va încheia acest an cu pierderi. Operaţional va fi pe plus

„Rezultatele Blue Air în acest an (…) vor fi negative. De ce? Pentru că în cadrul acestui transfer de activitate, practic pe lângă potenţialul de business, a luat în spate şi multe obligaţii financiare. În primul rând, o expunere destul de mare vis-a-vis de pasagerii care achiziţionaseră bilete anterior datei de transfer a business-ului, estimată la vreo 16-17 milioane euro, pasageri care trebuie transportaţi pe costurile noii societăţi”, a declarat marţi directorul general al companiei, Gheorghe Răcaru, la conferinţa Mediafax Talks about Aviation.

El a adăugat că există şi obligaţii către Eurocontrol (organizaţie care coordonează traficul aerian la nivel european), asiguratorii aeronavelor sau salariaţi.

„Ca rezultat financiar, contabil vorbind, va fi pe minus, dar operaţional va fi pe plus. Au fost şi injecţii de capital, şi vor fi în continuare”, a mai spus Răcaru.

Reprezentantul Blue Air a mai spus că activitatea companiilor din sectorul aviaţiei este foarte sensibilă la orice schimbare, economică, politică sau chiar de climă.

Blue Air – Airline Management Solutions a anunţat la finele lunii octombrie că intenţionează să extindă flota prin cumpărarea a două avioane şi estimează că va transporta 1,5 milioane pasageri în 2014, în creştere cu 200.000 faţă de proiecţia pentru acest an.

Creşterea numărului de aeronave va permite companiei reactivarea segmentului de chartere, prin parteneriate cu agenţiile de turism, şi creşterea numărului de locuri de muncă.

Compania a primit în luna august licenţa de operator aerian, Autoritatea Aeronautică Civilă Română suspendând în acelaşi timp licenţa Blue Air, care expira la finele la finele lunii septembrie. Licenţa Blue Air – Airline Management Solutions este valabilă până în data de 19 august 2014.

Firma Airline Management Solutions, înfiinţată în aprilie de patru acţionari români, a preluat la finele lunii mai fondul de comerţ al Blue Air, companie controlată de omul de afaceri Nelu Iordache.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...