Noul Mitsubishi Outlander-SUV-ul care consumă cât o maşină mică. Drive-test

Personal, nu mi-au placut masinile SUV. Nu le vad rostul si utilitatea in oras, si in plus ca pseudo-ecologist ce cred ca sunt am convingerea ca mai mult distrug mediul pentru o comoditate de moment. Insa, nu cred ca devin ipocrit daca spun ca mi-am schimbat parerea. Motivul este simplu, am condus pentru ECONOMICA.NET Noul Mitsubishi OUTLANDER - SUV-ul care consuma cat o masina mica. Mai multe in cele ce urmeaza.
Economica.net - sâm, 23 mart. 2013, 11:20
Noul Mitsubishi Outlander-SUV-ul care consumă cât o maşină mică. Drive-test

ECONOMICA.NET a testat modelul full-options de 2.2 l, diesel, 4WD, cutie automata si 150 CP. Drive-testul a fost efectuat în Bucureşti şi pe ruta pe autostrada Bucuresti-Ploiesti ( Citeşte şi Autostrada Bucureşti-Ploieşti, deschisă degeaba: traficul e mic, şoferii preferă DN1), apoi spre Predeal – Brasov- Viscri si retur, in total 540 de kilometri.

Noua generatie Mitsubishi Outlander pune la dispozitia clientilor sai tehnologii performante, cu un consum redus de combustibil. Noul model beneficiazt de dotari de siguranta si de confort pentru întreaga familie, precum si de un sistem de tractiune integrat, care permite adaptarea perfecta la orice conditii de drum si de vreme.

Pe lânga design-ul optimizat, care marcheaza noua imagine de brand, modelul vine cu o noua generatie de motoriztri, 2.0 litri MIVEC si 2.2 litri Clean Diesel (Intercooled Turbocharged DI-D DOHC ), model testat si de ECONOMICA.NET. Ambele variante respecta normele EURO 5 si furnizeazt 150 CP.

Cand am luat masina pentru test drive, am comutat computerul de bord pentru a vedea consumul de combustibil. M-a speriat un pic, cu 50 de litri faceam 400 de km. Cine nu s-ar speria cand vede asa ceva? Asa ca l-am resetat si am pornit la drum. Una peste alta, noul Outlander este impresionant, desi pare mare din exterior, interiorul se potriveste perfect pentru orice sofer, mai mic sau mai mare de inaltime, scaunele sunt extrem de comode, spatii de depozitare mari, incapatoare, atat in fata cat si in spate. Pe scurt, este asa cum te astepti sa fie o astfel de masina si cu toate astea sa te surprinda intr-un mod placut.

Prima parte din test a fost realizata in traficul bucurestean la ore de varf, 6-8 seara cand toata lumea se duce acasa sau la cumparaturi. Trec cu vederea ca o masina de gabaritul ei este mai mult decat suficienta pentru orice fel de cumparaturi. Ceea ce trebuie mentionat este manevrabilitatea. Noul Outlander este o masina usor de condus, asta datorita si vizibilitatii foarte bune din pozitia mai inalta a masinii si a scaunului. Iar camera video montata in spoilerul spate face ca orice parcare sa fie … o placere! In ceea ce priveste consumul, Noul Outlander dispune de functia „Eco drive”, functie care se poate dovedi benefica mai ales in traficul urban in care teoretic ar trebui sa reduca consumul de combustibil.

In practica, fata de consumul oficial de 7.3 l/100 km, ECONOMICA.NET a scos cu 2 litri in plus, dar chiar si asa, un consum de 9% in conditiile de trafic aglomerat din Bucuresti, de mers bara la bara, poate fi considerat fara prea multe rezerve un consum satisfactor, mai ales pentru un motor de 2.2 litri.

Si cum unui SUV ii sade bine cu drumul anevoios am decis sa il duc, unde in alta parte, decat la munte, mai exact in satul Printului Charles, Viscri. Astfel, testul si drumul nostru ne-a purtat pe autostrada Bucuresti-Ploiesti ( Citeşte şi Autostrada Bucureşti-Ploieşti, deschisă degeaba: traficul e mic, şoferii preferă DN1), apoi spre Predeal – Brasov- Viscri si retur, in total 540 de kilometri. Noul Outlander si-a intrat in drepturi, la drum intins s-a dovedit extrem de economic, afisand un consum de 5-5.5l/100 km si putem sa spunem fara sa ne hazardam ca este SUV-ul care consuma cat o masina mica.

La prima vedere cei 150 CP par insuficienti pentru o masina de 2 tone, insa motorul de 2.2 litri Intercooled Turbocharged te infinge bine in scaun la o apasare mai hotarata a pedalei de acceleratie, iar senzatiile sunt pe masura. Pe teren accidentat, s-a descurcat asa cum trebuie sa se descurce orice SUV pe drumuri de tara, neasfaltate, camp, noroi. Si nici nu trebuie sa fii mare maestru, intrucat senzorii transmit cutiei automate in ce mod trebuie sa ruleze: 2WD, 4WD, 4WD Lock (full 4×4).

La capitolul siguranta, Mitsubishi este si el in trend, proiectand o functie care anticipeaza conditiile în care pot surveni accidente si apoi asista soferul în astfel de situatii. Noul OUTLANDER dispune de trei functii de siguranta: ACC (Cruise Control Adaptiv), FCM (Protectie la impact frontal) si LDW (Avertizare la parasirea benzii). Pericolele sunt detectate cu ajutorul unui senzor montat in partea frontala. Soferul este avertizat pentru a evita pe cât posibil accidentele, iar vehiculul preia controlul asupra comenzilor, pentru a asigura siguranta.

Noul Mitsubishi Outlander dispune de dotari precum:
Indicator de schimbare a vitezelor pentru optimizarea consumului de carburant (cutie manuala)

Haion cu actionare electrica

Display central multifunctional tip LCD color (temperatura exterioara, distanta parcurst, consumul mediu, indicator „ECO drive”)

Cruise control pe volan

Geamuri fata si spate termoizolante actionate electric

Închidere centralizata cu telecomanda

Senzor de lumina / Senzor de ploaie

Faruri Xenon cu functie de tip „coming home” si reglare automata pe întltime

Aer conditionat automat dual – zone

Volan reglabil pe întltime si adâncime cu comenzi audio integrate

Bancheta rabatabila asimetric 60:40 cu înclinare ajustabila si cotiera cu suport pentru pahare

Pentru pachetul de baza, în cazul unei motorizari 2.0 MIVEC tractiune 4×2, pretul porneste de la 22.308 (cu TVA inclus), iar în cazul unei versiuni testate de Economica.net dieselul de 2.2 litri cu tractiune integrala, pretul este de 37.956 euro (cu TVA inclus).

In concluzie, dupa 650 de kilometri si un consum mixt de 5.9 litri/100km putem sa spunem ca Noul Mitsubishi OUTLANDER este cel mai economic SUV din segment care impune respect, in trafic si de sine.

Te-ar mai putea interesa și
Dacă nu ar fi aderat la NATO, Estonia ar fi fost acum în locul Ucrainei, afirmă şeful diplomaţiei estone
Dacă nu ar fi aderat la NATO, Estonia ar fi fost acum în locul Ucrainei, afirmă şeful diplomaţiei estone
Conflictul actual din Ucraina arată ce s-ar fi putut întâmpla Estoniei dacă nu ar fi devenit membră a NATO acum 20 de ani, a afirmat vineri ministrul de externe eston Margus Tsahkna, relatează......
Dacia Sandero conduce clasamentul înmatriculărilor pe piața europeană după primele două luni din 2024
Dacia Sandero conduce clasamentul înmatriculărilor pe piața europeană după primele două luni din 2024
Raportul JATO Dynamics cu privire la înmatriculările de autoturisme din februarie confirmă o nouă victorie a modelului ...
Ciolacu: Avem în plan ca până la sfârşitul anului să avem o aderare completă la Schengen
Ciolacu: Avem în plan ca până la sfârşitul anului să avem o aderare completă la Schengen
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, la Timişoara, la inaugurarea unui terminal al Aeroportului Internaţional, că ...
Metroul de Otopeni: Metrorex anunță restricții de circulație în Pasajul Băneasa pentru lucrări la M6
Metroul de Otopeni: Metrorex anunță restricții de circulație în Pasajul Băneasa pentru lucrări la M6
Metrorex informează că va fi restricționată circulația în Pasajul Băneasa pentru lucrări topografice la viitoarea ...