Noul Plan de Mers al Trenurilor 2014-2015 va intra în vigoare începând cu data de 14 decembrie

Noul Plan de Mers al Trenurilor 2014-2015 va intra în vigoare începând cu data de 14 decembrie şi va fi valabil până la 12 decembrie 2015.
Economica.net - mie, 03 dec. 2014, 10:06
Noul Plan de Mers al Trenurilor 2014-2015 va intra în vigoare începând cu data de 14 decembrie

‘Oferta de transport feroviar de pasageri este adaptată cererii pieţei atât prin optimizarea orariilor şi a capacităţii de transport, cât şi prin asigurarea condiţiilor de confort pe categorii de trenuri, utilizându-se eficient resursele disponibile’, se arată într-un comunicat al CFR Călători, remis, miercuri, Agerpres. Zilnic se vor afla in circulaţie peste 1.100 de trenuri, în funcţie de perioada din an.

În perioada sporturilor de iarnă, Trenurile Zăpezii vor circula spre şi dinspre cele mai căutate staţiuni montane pentru schi, cum sunt cele de pe Valea Prahovei, Vatra Dornei, Petroşani (Staţiunea Straja).

CFR Călători va asigura şi în 2015 serviciul public de navetă între marile oraşe şi localităţile din proximitatea acestora. De asemenea, va fi menţinut mersul de tren cadenţat pe rutele unde condiţiile de circulaţie şi exploatare permit acest lucru şi unde traficul de călători este cu preponderenţă de navetă: Bucureşti Nord-Ploieşti, Bucureşti Nord-Piteşti şi Constanţa-Mangalia (în sezonul estival).

Pentru asigurarea accesibilităţii şi mobilităţii călătorilor, dar şi pentru desfăşurarea unui transport competitiv, unele trenuri InterRegio, cu plecări din Cluj, Craiova, Piteşti şi alte oraşe, au fost transformate în trenuri Regio, cu opriri în mai multe staţii de pe traseu. Astfel că, faţă de anul 2014, pasagerii vor putea călători cu mai multe trenuri Regio, la tarifele aferente acestui rang de tren.

În ceea ce priveşte zonele turistice precum Valea Prahovei, Vatra Dornei, Petroşani, pasagerii vor beneficia de un număr suficient de trenuri în funcţie de sezon şi de trafic. Astfel, în această iarnă, după suplimentările capacităţii de transport din perioada Sărbătorilor de iarnă, CFR Călători va introduce în circulaţie Trenurile Zăpezii, prin care pasagerii vor ajunge în cele mai căutate destinaţii turistice montane din România.

În plus, prin această ofertă, în perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2015, se va acorda 25% reducere de preţ la bilete. Reducerea se va aplica la trenurile care vor circula de luni până joi, pentru călătoriile, pe rută directă, la clasa a II-a, cu trenuri InterRegio care au ca punct de plecare sau destinaţie una din staţiile feroviare de pe ruta Sinaia-Braşov, gara Vatra Dornei Băi şi gara Petroşani.

În 2015, pasagerii vor putea să călătorească în afara ţării zilnic, cu trenuri directe din Bucureşti Nord către, Viena (de la 39 euro pe sens), Budapesta (de la 29 euro pe sens) şi Sofia. De asemenea, oferta de transport internaţional include trenuri zilnice directe către Budapesta şi din Timişoara, Braşov, Târgu Mureş şi Cluj Napoca.

În anul 2015, trenurile de pe ruta Bucureşti Nord – Constanţa vor avea în continuare durate de parcurs reduse, de aproximativ 2 ore. Pe de altă parte, vor continua lucrările de reabilitare a tronsonului feroviar Sighişoara – Curtici pe coridorul IV PANEUROPEAN, demers care va avea efect direct în diminuarea capacităţii de circulaţie (până la 50% pe zonele cu lucrări) şi posibile întârzieri accidentale.

Broşura ‘Mersul Trenurilor de Călători 2014-2015’ va putea fi achiziţionată din principalele gări şi agenţii CFR din Bucureşti şi din ţară la preţul de 13 lei.

CFR Călători va menţine ofertele comerciale existente, prin care acordă reduceri la transportul feroviar atât în traficul intern, cât şi în cel internaţional . Distribuţia de bilete se va asigura prin canalele existente – online, staţii, agenţii, automate de vânzare şi distribuitori autorizaţi cu care există parteneriate de vânzare bilete.

Te-ar mai putea interesa și
Premierul spaniol Pedro Sanchez şi-a suspendat îndatoririle publice şi se gândeşte dacă va demisiona
Premierul spaniol Pedro Sanchez şi-a suspendat îndatoririle publice şi se gândeşte dacă va demisiona
Prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez a anunţat miercuri că îşi suspendă îndatoririle publice "timp de câteva zile" pentru a decide dacă mai vrea să rămână în fruntea guvernului, după ce......
Proiectul Interconectării Energetice Grecia-Egipt avansează. Încep licitațiile pentru studii de fezabilitate
Proiectul Interconectării Energetice Grecia-Egipt avansează. Încep licitațiile pentru studii de fezabilitate
Sectorul energetic european se află în fața unei dezvoltări majore odată cu anunțul deschiderii licitațiilor pentru ...
Parlamentul European a adoptat noi norme ale UE pentru combaterea spălării banilor
Parlamentul European a adoptat noi norme ale UE pentru combaterea spălării banilor
Parlamentul European, reunit la Strasbourg în ultima sesiune plenară din legislatura 2019-2024, a adoptat miercuri un pachet ...
Rusia va viza armele nucleare ale NATO din Polonia, dacă vor fi instalate – viceministrul de externe rus
Rusia va viza armele nucleare ale NATO din Polonia, dacă vor fi instalate – viceministrul de externe rus
Ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov a avertizat joi că facilităţile nucleare ale NATO, dacă vor fi instalate ...