O familie din Turcia a cumpărat terenul Turbomecania unde vrea să ridice peste 1.100 de apartamente

O familie din Turcia, cu mai multe afaceri la Bucureşti, a cumpărat anul trecut terenul de peste trei hectare scos la vânzare de Turbomecanica. 
Andrada Ghira - joi, 19 feb. 2015, 22:05
O familie din Turcia a cumpărat terenul Turbomecania unde vrea să ridice peste 1.100 de apartamente

Cel mai recent raport de piaţă al companiei de consultanţă imobiliară Colliers arată că terenul a fost cumpărat de către dezvoltatorul Metropolitan Residence, fără a fi intermediarul tranzacţiei.

„2014 a fost primul an post-criză când s-au parafat tranzacţii cu terenuri mari pentru dezvoltări rezidenţiale. Acest segment al pieţei a fost dominat de doi cumpărători locali, primii care au speculat oferta redusă. Unul dintre aceştia este Metropolitan Residence, care a cumpărat terenul Policolor în est, şi terenul Turbomecanica, în vest”, se arată în raportul Colliers. 

Terenul în cauză nu a fost cumpărat de Metropolitan Residence, aşa cum ECONOMICA.NET a scris iniţial.

„Terenul a fost cumpărat de firma Rotar Residence şi nu are nicio legătură cu dezvoltatorii Metropolitan. Confuzia a plecat de la faptul că tot eu mă ocup de achiziţia terenurilor pentru Metropolitan. Eu am fost intermediarul tranzacţiei pentru terenul de la Policolor, cumpărat de Metropolitan. Cei de la Colliers m-au sunat acum două zile şi le-am explicat cine e cumpărătorul terenului”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Cătălin Andrei, partener al agenţiei imobiliare Pro Est Invest. 

Fabricile încep să se transforme în blocuri 

Pentru terenul vândut de Turbomecanica, firma Rotar Residence a obţinut în luna ianuarie a acestui an un certificat de urbanism pentru construcţia unui ansamblu de locuinţe cu 11 etaje, potrivit datelor de la Primăria Sectorului 6. Tot pentru acest teren, firma a obţinut luna trecută şi autorizaţia de desfiinţare a patru clădiri. 

Rotar Residence a fost înfiinţată cu câteva zile înainte de anunţul de vânzare a terenului Turbomecanica. Firma este deţinută de Eskiocak Sabahattin, Eskiocak Ilmiddin şi Eskiocak Alaettin, cetăţeni turci, arată datele de la Registrul Comerţului.

„Cei care au cumpărat terenul Turbomecanica l-au cumpărat la sugestia noastră. Ei mai au un proiect mai mic, pilot, de 31 de apartamente, unde suntem aproape de finalizare şi de aici am ajuns la terenul Turbomecanica. Am văzut că nu este concurenţă în zonă şi i-am convins să cumpere, pentru că vestul este mai căutat decât celelalte zone”, mai spune Cătălin Andrei. 

Motivul pentru care Turbomecanica a vândut terenul a fost făcut public printr-un anunţ la Bursa de la Bucureşti: „Vânzarea activului a avut ca scop finalizarea unei prime etape a restructurării financiare a societăţii prin valorificarea unei părţi din activele disponibilizate în urma procesului de reconfigurare a fluxurilor tehnologice şi reamplasare a acestora aprobate spre vânzare în AGEA din 14 mai 2012, active în garanţie la BRD-GSG şi Banca Transilvania„. 

Terenul este aproape de staţia de metrou Păcii, iar investitorii au în plan construcţia a 1.164 de apartamente cu două şi trei camere în 15 blocuri. Suprafeţele apartamentelor de două camere pornesc de la 50 mp , iar pentru cele de trei camere de la 65 mp. Lucrările de construcţie pentru primele două blocuri vor fi demarate la 1 mai. 

Cât despre preţuri, reprezentantul Pro Est Invest spune că acestea nu au fost încă stabilite, însă vor fi la acelaşi nivel cu cele ale concurenţei. 

Şi dezvoltatorul israelian AFI Europe are în plan construcţia a 200 de apartamente pe terenul fostei fabrici Laromet din Bucureştii Noi, iar recent, Ţesătoriile Reunite au anunţat că se apucă de construit blocuri pe un teren din apropierea proiectului New Town Residence. 

CITEŞTE ŞI Ţesătoriile Reunite mor după 82 de ani şi se transformă în blocuri de 12 etaje în buricul Capitalei 

Unde se livrează locuinţe noi anul acesta 

Stocul de spaţii rezidenţiale a ajuns la sfârşitul lui 2014 la 26.000 de unităţi, în creştere cu 18% faţă de anul precedent. În plus, anul acesta vor fi livrate peste 2.700 de noi locuinţe.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...