O firmă a lui Chelu a intrat în insolvenţă

Comat Galaţi, una dintre firmele controlate de controversatul om de afaceri gălăţean Cătălin Chelu, a intrat în insolvenţă, potrivit unui raport trimis la Bursă.
Adrian N. Ionescu - mie, 03 oct. 2012, 11:50
O firmă a lui Chelu a intrat în insolvenţă

Tribunalul Galaţi a dispus notificarea tuturor creditorilor şi debitorilor firmei de comerţ en gros COMAT Galaţi referitor la deschiderea proceduri de insolvenţă.

Compania a înergistrat anul trecut pierderi nete de peste 7,5 milioane de lei, la o cifră de afaceri de 1.54 milioane de lei. Aproape întreaga pierdere a provenit din pierderea fianaciară de aproape 7,5 milioane de lei.

 Peste 48% din cifra de afaceri a Comat vine din închirieri imobiliare.

Cătălin Chelu deţine peste 31% din acţiunile Comat Galaţi (simbol bursier COTM), alte 23 % fiind ale unei alte firme gălăţene, Debrocons, despre care există suspiciuni că este controlată de acelaşi controversat om de afaceri.

Proprietarul Comat Galaţi are deja un istoric de amenzi şi sancţiuni primite de la Autoritatea pieţei de capital (CNVM), numai anul trecut în noiembrie fiind amendat cu 25.000 de lei, tot pentru că nu a făcut oferte publice de preluare a companiilor pe care le controla direct sau indirect, priontre care şi COMAT.

Nu demult, CNVM a retras autorizaţia de funcţionare a firmei de brokeraj City Invest Galaţi, a lui Cătălin Chelu, după ce a constatat mai multe încălcări ale legislaţiei pieţei de capital, printre care o presupusă folosire a banilor clienților în alte scopuri decât cele pentru care aceştia îi depuseseră. Într-un drept la replică, omul de afaceri gălăţean a dezminţit toate acuzaţiile.

Cătălin Chelu a fost mai implicat în scandalul presupusei mituiri a fostului secretarul de stat în MAI Dan Fătuloiu, pentru rezolvarea unor dosare aflate în lucru la unităţi de parchet. A şi fost arestat preventiv şi apoi eliberat după recurs.

Te-ar mai putea interesa și
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
Uniunea Europeană impune pentru prima dată sancţiuni împotriva coloniştilor israelieni radicali din Cisiordania, pentru acte de violenţă contra palestinienilor, au declarat vineri diplomaţi......
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități de export la nivel mondial
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități ...
Compania chineză Chery Auto a anunţat vineri că nou achiziţionata fabrică din Barcelona va fi una dintre principalele ...
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un ...
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări ...