Omniasig, prime brute subscrise de 1,06 miliarde de lei în 2017, în scădere cu 2,24%

Omniasig Vienna Insurance Group a înregistrat în anul 2017 un volum total al primelor brute subscrise de 1,06 miliarde lei, o valoare cu 2,24% sub cea înregistrată în 2016, în principal pe fondul reducerii valorii primelor brute subscrise pe segmentul asigurărilor auto obligatorii, RCA, informează miercuri compania.
Economica.net - mie, 04 apr. 2018, 09:18
Omniasig, prime brute subscrise de 1,06 miliarde de lei în 2017, în scădere cu 2,24%

Segmentul asigurărilor de tip Property a consemnat o creştere cu 6,19% a primelor brute subscrise faţă de anul anterior, în linie cu obiectivul principal al companiei de a susţine dezvoltarea liniilor de asigurări non-auto. O majorare a fost înregistrată şi în ceea priveşte volumul total al despăgubirilor plătite în 2017, aceasta fiind de 10,53% faţă de anul precedent.

Compania a înregistrat în 2017 o evoluţie profitabilă, stabilă, profitul brut conform standardelor de raportare IFRS în scop de consolidare fiind de 20,09 milioane lei.

De asemenea, coeficientul de lichiditate la 31 decembrie 2017 a fost de 2,24. Totodată, la 31 decembrie 2017, în baza calculelor şi estimărilor efectuate a Cerinţei de Capital de Solvabilitate (SCR) şi a Cerinţei Minime de Capital (MCR) determinate în conformitate cu cerinţele regimului de Solvabilitate II ce a intrat în vigoare în 2016 şi căruia Omniasig i s-a aliniat, compania respectă pe deplin cerinţele de capital obligatorii.

‘2017 a fost un an plin de provocări şi realizări. Principalul nostru obiectiv a fost menţinerea ritmului, bazându-ne în special pe strategia noastră de creştere prudentă şi de dezvoltare sustenabilă. Ne-am concentrat pe adaptarea la cerinţele pieţei, pe o eficientizare constantă a operaţiunilor şi a proceselor şi, mai ales, pe consolidarea relaţiilor de încredere cu asiguraţii noştri, continuând îmbunătăţirea calităţii produselor şi serviciilor oferite. Am urmărit, de asemenea, echilibrarea portofoliului pe segmentele auto versus cele non-auto, prin oferirea unor produse cu valoare adăugată şi optimizarea sistemelor Omniasig cu scopul digitalizării întregului proces de vânzare’, a declarat preşedintele directoratului Omniasig, Mihai Tecău.

Segmentul asigurărilor auto (CASCO şi RCA) a înregistrat, cumulat pe cele două linii, o scădere a volumului total de prime brute subscrise de 4,26% faţă de anul anterior, în urma reducerii volumului primelor pe segmentul RCA. CASCO, însă, a înregistrat o creştere de 20% a volumului de prime brute subscrise.

Linia asigurărilor de sănătate rămâne una prioritară pentru companie, strategia urmărind dezvoltarea permanentă a acesteia. În 2017, această linie a înregistrat o creştere semnificativă a primelor brute subscrise de 55,20% faţă de anul precedent.

Numărul de reclamaţii înregistrate unic per petent şi per caz de către Omniasig în 2017 (434) a manifestat o scădere de 12,68% faţă de anul 2016. Raportat la numărul poliţelor de asigurare emise de companie la finalul anului trecut, numărul de petiţii înregistrate unic per petent şi per caz reprezintă doar 0,035% din acestea. Totodată, raportat la numărul de dosare de daună avizate în 2017, numărul de reclamaţii înregistrate unic per petent şi per caz reprezintă doar 0,296% dintre acestea.

Conform Analizei recent emise de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) cu privire la perioada de plată şi soluţionarea dosarelor de daună RCA avizate în trimestrul IV din 2017, Omniasig a înregistrat un procent de 99,12% al dosarelor de daună RCA plătite în termenul legal, iar durata medie de plată este de doar 3,15 zile/dosar, ceea ce reprezintă o îmbunătăţire a acestui indicator faţă de trimestrul III din 2017, când acesta era de 3,61 zile/dosar. Conform aceleiaşi analize ASF, Omniasig a înregistrat cea mai mică durată medie de soluţionare a dosarelor de daună, respectiv de 20,98 zile/dosar.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul expert pe piaţa asigurărilor în Austria precum şi în Europa Centrală şi de Est.

Te-ar mai putea interesa și
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
România are un preţ la energie electrică cel mai mic din regiune, fiind un efect al investiţiilor în "energie verde, în regenerabile", a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja....
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Prăbuşirea podului Francis Scott Key din Baltimore are efecte diferite asupra producătorilor de automobile din Germania, ...
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv în sarcina autorităţilor
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv ...
Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, ...
Grecia: Băncile se pregătesc să plătească acţionarilor dividende pentru prima dată din 2008
Grecia: Băncile se pregătesc să plătească acţionarilor dividende pentru prima dată din 2008
Banca Centrală Europeană va permite băncilor elene să-şi recompenseze acţionarii pentru prima dată din 2008, după ...