‘Ora Pământului’: Preşedinţia, Guvernul şi Parlamentul sting luminile sâmbătă seară; românii – invitaţi să se alăture campaniei

Preşedinţia, Guvernul, Parlamentul, dar şi alte instituţii se vor alătura şi în acest an campaniei "Ora Pământului" şi vor stinge luminile sâmbătă, între orele 20,30 - 21,30. 
Economica.net - sâm, 25 mart. 2017, 07:22
'Ora Pământului': Preşedinţia, Guvernul şi Parlamentul sting luminile sâmbătă seară; românii - invitaţi să se alăture campaniei

Administraţia Prezidenţială anunţă că se va alătura mişcării globale „Ora Pământului„, prin întreruperea iluminatului interior şi exterior al Palatului Cotroceni în intervalul 20,30 – 21,30.

„Prin acest demers, instituţia prezidenţială aduce în atenţia publicului importanţa conştientizării impactului negativ pe care consumul excesiv de resurse energetice îl are asupra mediului înconjurător. Administraţia Prezidenţială promovează, astfel, alături de celelalte instituţii din România, lupta împotriva schimbărilor climatice şi un comportament responsabil şi proactiv în protejarea mediului natural”, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Executivul îi invită pe români să susţină campania „Ora Pământului” stingând luminile în locuinţe şi birouri.

„Un mediu curat înseamnă cetăţeni mai sănătoşi şi garantarea unui viitor responsabil pentru generaţiile următoare. Guvernul României se alătură pentru al patrulea an consecutiv campaniei ‘Earth Hour’ organizată de WWF-Romania şi, împreună cu alte 65 de instituţii din Bucureşti şi din ţară, va stinge luminile, în intervalul 20,30 – 21,30, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la consumul iraţional de resurse şi la importanţa dezvoltării durabile a societăţii”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina oficială de Facebook a Executivului.

Guvernul îi invită pe români să susţină campania, stingând luminile în locuinţe şi birouri, şi precizează că cei care doresc să publice fotografiile pe pagina Executivului trebuie să le transmită pe adresa [email protected].

Şi Palatul Parlamentului va marca sâmbătă „Ora Pământului”, prin întreruperea temporară a iluminatului exterior şi festiv.

Potrivit unui memorandum aprobat pe 21 martie de Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, evenimentul doreşte să transmită un mesaj puternic despre nevoia de acţiune împotriva schimbărilor climatice, prin simplul gest de a închide luminile timp de o oră.

„Camera Deputaţilor sprijină şi participă la acest eveniment chiar de la prima ediţie a acestuia în România, subliniind, de fiecare dată, importanţa acţiunilor responsabile şi a proiectelor benefice pentru mediu şi cetăţeni. Anul acesta, la împlinirea a 10 ani de la debutul ‘Orei Pământului’, mesajul şi îndemnul WWF pentru comunitatea din România este ‘Dăruieşte naturii energia ta!'”, se arată într-un comunicat al Camerei Deputaţilor.

Sâmbătă seara, la sediul Ministerului Afacerilor Interne din Piaţa Revoluţiei se va stinge lumina, într-un gest simbolic de a atrage atenţia asupra limitării efectelor poluării produse în procesul de obţinere a energiei electrice.

”MAI se alătură astfel demersului Guvernului României de a participa la evenimentul ”Ora Pământului”, marcat în ţări din întreaga lume. De asemenea, luminile vor fi stinse în majoritatea clădirilor unităţilor MAI de pe plan central şi local”, precizează ministerul.
Şi Agenţia Naţională de Presă AGERPRES se va alătura proiectului „Ora Pământului” şi va stinge lumina în redacţii, sâmbătă, în intervalul 20,30 – 21,30.

„Agenţia Naţională de Presă susţine importanţa informării cu privire la consecinţele pe care le pot avea activităţile noastre de zi cu zi asupra mediului înconjurător şi asupra nevoii de a proteja Planeta albastră. Oameni de pretutindeni încearcă să prelungească viaţa Pământului printr-un gest mic, dar care, cumulat, oferă o altfel de lumină pe Terra”, se arată într-un comunicat de presă.

Evenimentul „Ora Pământului” va fi marcat, sâmbătă, în mai multe locuri din Bucureşti şi din ţară.

În Bucureşti, World Wide Fund for Nature organizează un eveniment în Parcul Izvor, în zona alveolei dinspre bulevardul Naţiunile Unite, sâmbătă, începând cu ora 17,00. Vor avea loc activităţi pentru copii, prin care aceştia pot învăţa lucruri despre natură, şi vor fi promovate mijloacele de deplasare prietenoase cu natura şi benefice pentru organism. În acest sens, de la 20,30 până la 21,30, bucureştenii pot alege o tură cu bicicleta alături de Adevăraţii VeloPrieteni pe traseul: Parc Izvor (alveola Naţiunile Unite) – str. B. P. Haşdeu – Splaiul Independenţei – Ştirbei Vodă – Berzei – Calea Griviţei – Dacia – Romană – Universitate – Unirii – Splaiul Independenţei – Naţiunile Unite – Izvor. Totodată, persoanele care nu au biciclete sunt invitate să danseze alături de Swing Dance Society Bucureşti, în acelaşi interval orar.

Corurile de copii reunite în Programul Naţional ”Cantus Mundi” vor cânta împreună pentru „Ora Pământului” în Bucureşti şi în localităţi din judeţele Alba, Arad, Bacău, Bihor, Braşov, Brăila, Buzău, Constanţa, Covasna, Cluj, Dolj, Galaţi, Iaşi, Maramureş, Prahova, Sibiu, Timişoara, Tulcea şi Vrancea.

În Capitală, activităţile prilejuite de „Ora Pământului” sunt organizate de Primăria Municipiului Bucureşti şi Teatrul Excelsior şi vor avea loc în Parcul Cişmigiu, sâmbătă, de la 20,30, când peste 300 de copii vor cânta împreună timp de o oră, dăruind naturii din energia lor.

„Ora Pământului” este un eveniment internaţional organizat în ultima sâmbătă din luna martie a fiecărui an, începând din 2007. În prezent, comunitatea de susţinători ai „Earth Hour” a atins 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de oraşe, din peste 152 de ţări.

Te-ar mai putea interesa și
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de îngrijorare, inclusiv inflația
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de ...
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă în contextul dobânzilor mai ridicate şi......
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite va examina din nou o propunere de lege ce prevede interzicerea TikTok în ţară ...
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze structura geografică
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze ...
Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali, a anunţat joi că se reorganizează, concentrându-se pe două ...
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi negative, care le-au afectat reputațiile
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi ...
Un grup de medici şi dentişti din Japonia au intentat joi la Tokyo o acţiune în justiţie împotriva companiei Google, ...