Orange a achiziţionat compania spaniolă Jazztel, evaluată la 3,4 miliarde de euro

Grupul francez Orange SA a ajuns la un acord privind achiziţionarea operatorului spaniol de telefonie fixă Jazztel Plc, pentru a concura mai bine cu rivalele Telefonica şi Vodafone, transmite Reuters.
Economica.net - mar, 16 sept. 2014, 07:39
Orange a achiziţionat compania spaniolă Jazztel, evaluată la 3,4 miliarde de euro

Orange a înaintat o ofertă pentru achiziţionarea în numerar a 100% din acţiunile Jazztel la preţul de 13 euro pe titlu, care reprezintă o primă de 34% faţă de preţul mediu al acţiunilor Jazztel în ultimele 30 de zile, scrie Agerpres.

Acordul, care evaluează Jazztel la 3,4 miliarde de euro, va fi supus aprobării autorităţilor de reglementare şi are nevoie de sprijinul a cel puţin 50,01% din principalii acţionari, pe lângă participaţia de 14,5% pe care a acceptat deja să o vândă Leopoldo Fernandez Pujals, principalul acţionar al companiei spaniole.

‘Am încheiat această tranzacţie pentru a accelera creşterea în Spania. Noua companie va fi cu siguranţă numărul doi în furnizarea de telefonie fixă şi al treilea operator de telefonie în urma Vodafone, dar credem că vom reuşi curând să trecem pe locul doi’, a afirmat directorul general al Orange, Stephane Richard.

Companii franceză se aşteaptă să înregistreze economii de 1,3 miliarde de euro prin fuziunea cu Jazztel, în special prin eficientizarea reţelelor.

Acţiunile Jazztel înregistrau luni un avans de 12% la Bursa de la Madrid, evaluând compania la 3,09 miliarde de euro (patru miliarde de dolari), fiind apoi suspendate de la tranzacţionare.

La Bursa de la Paris, titlurile Orange au scăzut luni cu 2%, la 11,46 euro.

În Spania, Orange avea la finele anului trecut 14,07 milioane clienţi, din care 12,4 milioane sunt clienţi la serviciile de telefonie mobilă şi aproape 1,7 milioane utilizatori de Internet în bandă largă.

Directorul general al Orange, Stephane Richard, a declarat recent că grupul este interesat de achiziţii în România, Spania, Polonia şi Belgia şi nu exclude o reevaluare a opţiunilor pentru Bouygues Telecom, dacă este invitată să facă această preluare.

Orange generează jumătate din veniturile sale în Franţa iar restul în Spania, Polonia, Africa şi Orientul Mijlociu. Pe piaţa din România, veniturile Orange România s-au majorat, în primele şase luni ale anului, cu 4,5%, până la valoarea de 448,3 milioane de euro, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013. Totodată, datorită investiţiei în reţea, inclusiv în cea mai extinsă acoperire 4G, Orange a ajuns, în primul semestru al anului la 10.384.000 de clienţi, cu aproximativ 184.000 mai mulţi decât la finalul lunii iunie 2013.

Te-ar mai putea interesa și
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
România are un preţ la energie electrică cel mai mic din regiune, fiind un efect al investiţiilor în "energie verde, în regenerabile", a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja....
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Prăbuşirea podului Francis Scott Key din Baltimore are efecte diferite asupra producătorilor de automobile din Germania, ...
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv în sarcina autorităţilor
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv ...
Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, ...
Grecia: Băncile se pregătesc să plătească acţionarilor dividende pentru prima dată din 2008
Grecia: Băncile se pregătesc să plătească acţionarilor dividende pentru prima dată din 2008
Banca Centrală Europeană va permite băncilor elene să-şi recompenseze acţionarii pentru prima dată din 2008, după ...