Orange România anunţă venituri totale de 987 milioane euro în 2016, creştere de 4,2% în anul lansării serviciilor fixe

Cifra de afaceri a Orange România a crescut anul trecut u 4,2%, la 987 milioane de euro, în timp ce numărul clienţilor a ajuns la 10,388 milioane, potrivit datelor anunţate, joi, de companie.
Economica.net - joi, 23 feb. 2017, 09:14
Orange România anunţă venituri totale de 987 milioane euro în 2016, creştere de 4,2% în anul lansării serviciilor fixe

În anul intrării Orange pe piaţa serviciilor fixe, numărul abonaţilor la serviciile companiei a depăşit pentru prima oară pragul de 5 milioane, însă baza totală de clienţi ai serviciilor mobile a scăzut cu 100.000 faţă de finalul anului 2015, la 10,077 milioane, potrivit raportărilor financiare ale grupului francez Orange.

„2016 a fost un an al creșterii și al inovației pentru Orange, într-un context de piață plin de provocări. Am fost atenți la nevoile clienților noștri, care își doresc conectivitate neîntreruptă, mobilitate și simplitate. Pentru a le oferi cele mai bune servicii și o experiență de client de neegalat și în 2017, ne vom concentra pe oferirea de servicii complete de comunicare, conectivitate sporită, susținută de o rețea performantă 4G, oferte avantajoase pentru client și soluții TIC integrate pentru afaceri”, a declarat Liudmila Climoc, CEO al Orange România, într-un comunicat al companiei.

Compania precizează că baza de clienţi 4G s-a dublat în 2016 şi a ajuns la 2,2 milioane de utilizatori, iar traficul de date 4G a crescut de patru ori.

În trimestrul al patrulea, cifra de afaceri a companiei a ajuns la 260 milioane de euro, în creştere cu 4% faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut. A fost cel de-al şaptelea trimestru consecutiv de creştere pentru Orange.

Venitul mediu lunar pe utilizator a ajuns la 6,9 euro în trimestrul al patrulea, în creştere cu 7,8% faţă de 6,4 euro în perioada corespunzătoare a anului anterior.

Orange a devenit, în vara anului trecut, furnizor de servicii fixe în zona urbană, lansând servicii de internet prin fibră optică, televiziune prin cablu şi telefonie fixă în completarea portofoliului tradiţional de servicii mobile şi televiziune prin satelit.

Orange Home TV, serviciul de televiziune prin cablu şi prin satelit, a ajuns la 333.000 de clienţi la sfârşitul anului, în creştere cu 20,9% faţă de 2015. Numărul de descărcări și actualizări ale Orange TV Go, aplicația de streaming video pe telefon sau tabletă, a depășit pragul de 2 milioane la final de decembrie, în creștere cu 31% față de anul anterior. Numărul mediu lunar de utilizatori activi ai serviciului Orange TV Go aproape s-a dublat în ultimul trimestru din 2016 față de aceeaşi perioadă a lui 2015.

Pe lângă lansarea serviciilor fixe, Orange a extins, în 2016, acoperirea reţelei 4G pe principalele drumuri naţionale şi pe autostrăzi, ajungând la un total de 6.700 de localităţi. Astfel, la finalul anului, reţeaua 4G a Orange acoperea 97% din populaţia urbană şi 80% din populaţia totală. Datorită extinderii rețelei și dezvoltării portofoliului și ofertei de telefoane smart, traficul de internet mobil s-a dublat în 2016 vs 2015, iar traficul 4G a crescut de patru ori. Această tendință este susținută și de vânzările de dispozitive conectate la smartphone destinate persoanelor fizice, vânzări care s-au triplat în 2016 vs 2015 (ceasuri smart/brațări fitness, VR, camere 360, drone, roboți, boxe bluetooth, senzori, proiectoare).

Orange a mai demarat în 2016 un proiect pilot de Smart City în Alba Iulia şi a lansat, în luna noiembrie, pachetul de servicii financiare Orange Money, care a ajuns la 16.000 de abonaţi.

Te-ar mai putea interesa și
Apostol (FPPG), despre sectorul de ţiţei şi gaze: O suprareglementare şi o supraimpozitare fac deciziile de investiţii extrem de grele
Apostol (FPPG), despre sectorul de ţiţei şi gaze: O suprareglementare şi o supraimpozitare fac deciziile de investiţii ...
Supraimpozitarea venită la pachet cu hiper-reglementarea îngreunează decizia de investiţie a operatorilor pe care îi regăsim în diverse linii de producţie din sectorul de ţiţei şi gaze, a......
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, ...
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.