Pakistan: Cel puţin nouă turişti şi un ghid au fost ucişi cu tiruri de arme

Cel puţin nouă turişti străini, alpinişti, au fost ucişi cu tiruri de arme în noaptea de sâmbătă spre duminică în munţii Himalaya din Pakistan, relatează AFP, citând surse din cadrul poliţiei locale.
Economica.net - Dum, 23 iun. 2013, 07:57
Pakistan: Cel puţin nouă turişti şi un ghid au fost ucişi cu tiruri de arme

Potrivit televiziunii oficiale PTV, ar fi vorba de cetăţeni chinezi, ucraineni şi ruşi.

Atacul a intervenit într-o tabără de pe Nanga Parbat, al 9-lea vârf din lume, cu o înălţime de 8.126 de metri, în districtul Diamer, ce aparţine provinciei Gilgit-Baltisan (nord).

‘Erau nouă străini şi un pakistanez. Incidentul s-a produs în jurul orei 22:00. Erau alpinişti’, a indicat pentru AFP un responsabil al poliţiei din Diamer, Mohammed Naveed.

Primele informaţii oficiale consemnau moartea a 10 turişti străini.

‘Mai mulţi indivizi înarmaţi au deschis focul asupra lor. Avem confirmarea că au fost ucişi’, a mai spus oficialul citat.

‘Am trimis elicoptere la faţa locului pentru a recupera cadavrele. A fost lansată o operaţiune de căutare a atacatorilor. Toate punctele de intrare şi ieşire din regiune au fost închise’, a declarar Naveed.

Ambasada Rusiei în Pakistan verifică informaţiile cu privire la posibila ucidere a unor turişti străini în nordul ţării. ‘Nu avem confirmarea oficială a acestor informaţii’, a declarat duminică dimineaţă pentru agenţia de presă Itar-Tass un reprezentant al misiunii diplomatice ruse din Islamabad.

După cum a relatat anterior şi agenţia de presă Reuters, ‘indivizi necunoscuţi au dat buzna într-un hotel unde se aflau turişti străini şi au deschis focul asupra lor. Au ucis zece turişti străini, iar apoi au fugit de la locul faptei’, citează Reuters declaraţia unui reprezentant al poliţiei din provincia Gilgit-Baltisan, Ali Sher.

Potrivit agenţiei de presă Xinhua, victimele ar fi un rus, cinci ucraineni şi trei chinezi.

Până la ora actuală, niciuna din grupările extremiste pakistaneze nu a revendicat atacul.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de......
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...