Până în 2018 vom avea autostradă din Bucureşti şi până la graniţa cu Ungaria – Ioan Rus

România va primi fonduri de 7,2 miliarde de euro de la Uniunea Europeană /UE/ până în anul 2020, pentru infrastructura rutieră şi feroviară, a declarat joi ministrul Transporturilor, Ioan Rus, la Realitatea TV.
Economica.net - vin, 25 iul. 2014, 05:47
Până în 2018 vom avea autostradă din Bucureşti şi până la graniţa cu Ungaria - Ioan Rus

Până la finalul anului 2015 vor fi terminate lucrările la autostrăzile care vor lega centrul şi vestul ţării de Europa, în timp ce pentru nordul şi estul Transilvaniei situaţia este nerezolvată.

De asemenea, până la finalul anului 2016 va fi finalizată autostrada Târgu Mureş – Oradea, iar până în 2018 va exista autostradă de la Bucureşti la Borş, potrivit estimărilor ministrului Transporturilor.

‘O să umăresc să nu facem autostrăzi care încep de nicăieri şi se termină nicaieri’, a subliniat Ministrul Transporturilor.

El a menţionat că până în 2015 România va primi 1,2 miliarde euro de la UE, la care se vor adăuga 300 de milioane de euro co-finanţare de la buget.

Pentru anul 2014, cheltuielile pentru autostrăzi, de la buget şi din fonduri europene, sunt de 600 milioane euro, a precizat oficialul MT.

‘Va depinde de capacitatea noastră de a angaja lucrări şi de a emite facturi către Uniune (care să fie decontate de Comisia Europeană – n.r.)’, a spus Ioan Rus.

Potrivit ministrului Transporturilor, la orizontul anilor 2016-2017 vor fi finalizate lucările de modernizare la calea ferată de la Arad spre Braşov şi Predeal, astfel că se va putea circula pe linie rapidă din vestul ţării şi până la Constanţa.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...