Panama Papers: Victor Ponta şi-a cumpărat casă printr-un off-shore – Digi24

Acţionarii unui off-shore din Panama i-ar fi vândut un apartament, într-un complex rezidenţial din Bucureşti, fostului premier Victor Ponta. Off-shore-ul a fost înfiinţat înainte de 1989 de mai mulţi greci, iar singura afacere desfăşurată de acesta în ţara noastră a fost cea imobiliară. Firma românească, în spatele căreia s-a aflat firma panameză, este acum în faliment, anunţă digi24.ro.
Economica.net - mar, 05 apr. 2016, 17:34
Panama Papers: Victor Ponta şi-a cumpărat casă printr-un off-shore - Digi24

Societatea Sthemko Holding INC a fost înregistrată în Panama pe 30 martie 1989 de mai mulţi greci. Capitalul social al firmei era de 10.000 de dolari. La 22 iunie 2006, off-shore-ul înfiinţează în România G&F Real Estate and Constructions SA Bucureşti, cu un capital social de 1.000 de lei. Obiectul de activitate consta în afaceri imobiliare din bunuri proprii, potrivit digi24.ro.

Firma G&F Real Estate and Constructions SA Bucureşti cumpără 16 apartamente în Central Park şi 13 apartamente în Rose Garden, după ce ia credite bancare. În martie 2011, toate acţiunile sunt cedate lui Georgios Chatzagiannis, preşedintele off-shore-ului din Panama.

Citeşte şi: Panama Papers: Peste 100 de nume din România, oameni de afaceri cu impact mare în economie – RISE Project

 

În 2012, cu două luni înainte de a fi nominalizat premier, Victor Ponta cumpără de la această firmă un apartament în complexul imobiliar Central Park. Astăzi, fostul premier nu a răspuns întrebărilor jurnaliştilor pe această temă.

Soţia sa, Daciana Sârbu, şi socrul, Ilie Sârbu, aveau deja două apartamente acolo achiziţionate direct de la dezvoltatorul imobiliar – societatea Central Residential Park SA. În 2007, Daciana Sârbu ar fi plătit 766.000 de lei pe o locuinţă de 167 de metri pătraţi.

Acţionarii Central Residential Park erau societatea Niro Investment SA (84,98%), controlată de omul de afaceri Dumitru Nicolae, şi un off-shore din Insulele Britanice Virgine – Running Total Group LTD (15%).

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul argentinian a redus bugetul universităţilor publice cu 71% – Sute de mii de oameni au ieşit pe străzi pentru a protesta împotriva austerităţii din educaţie
Guvernul argentinian a redus bugetul universităţilor publice cu 71% – Sute de mii de oameni au ieşit pe străzi ...
Sute de mii de oameni au ieşit marţi pe străzi în Argentina pentru a protesta împotriva reducerilor de cheltuieli în domeniul învăţământului superior, relatează dpa....
Infrastructuri energetice au luat foc în regiuni ruse după atacuri cu drone dinspre Ucraina – autorităţi ruse
Infrastructuri energetice au luat foc în regiuni ruse după atacuri cu drone dinspre Ucraina – autorităţi ruse
Infrastructuri energetice au luat foc miercuri în regiunea rusă Smolensk, la circa 400 de km de frontiera cu Ucraina, după ...
Ordinea mondială construită după 1945 este „în pragul distrugerii” – Amnesty International
Ordinea mondială construită după 1945 este „în pragul distrugerii” – Amnesty International
 Ordinea mondială construită după 1945 este "în pragul distrugerii", a avertizat secretara generală a Amnesty International, ...
Biden doreşte să trimită arme în Ucraina „chiar din această săptămână”
Biden doreşte să trimită arme în Ucraina „chiar din această săptămână”
Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat marţi că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în ...