Panasonic intră pe piaţa de materiale electrice din România. Pentru prima dată când aceste produse ajung în Europa

Gigantul japonez Panasonic a lansat, vineri, un nou segment de produse, respectiv gama de aparataj electric standard, gama de aparataj pentru exterior, precum şi gama de prelungitoare, sub marca Panasonic. Este, de altfel, pentru prima dată când aceste produse ajung în Europa.
Economica.net - vin, 26 iun. 2015, 20:27
Panasonic intră pe piaţa de materiale electrice din România. Pentru prima dată când aceste produse ajung în Europa

Alegerea României pentru lansarea noului segment de produse în Europa s-a realizat ca urmare a preluării de către Panasonic a companiei Viko din Turcia, care deţine în ţara noastră distribuitorul Spot Vision Electric and Lighting. 

Piaţa românească de materiale electrice se ridică la 20 milioane de euro, a estimat, vineri, Kazuhito Takahashi, membru în boardul Panasonic şi Panasonic Eco Solutions.

„Piaţa materialelor electrice ajunge la 20 de milioane de euro în România. Pe ceea ce înseamnă întrerupătoare şi prelungitoare, aceasta atinge 10 milioane euro”, a spus Kazuhito Takahashi, într-o conferinţă de presă.

Panasonic a preluat Viko anul trecut. Potrivit lui Kazuhito Takahashi, cota de piaţă a Viko în România se ridică la 8%, dar se estimează că în 2018 va ajunge la 15%. 

La rândul său, directorul general al Panasonic Turcia, Nusret Kayhan Apaydin, prezent la eveniment, a precizat că Viko era evaluată la 560 de milioane de dolari înainte de preluare, iar Panasonic a cumpărat 90% din acţiuni. După o majorare de capital, Panasonic deţine 98,6% din Viko.

Panasonic se află pe locul 1 pe piaţa de profil din Asia şi domină pieţele din ţări precum Taiwan, Coreea de Sud, Thailanda, Indonezia, Vietnam şi India (conform unui studiu realizat de companie la data de 26 iunie 2015). Succesul de pe piaţa asiatică este urmat de cel din ţări că Ucraina şi Turcia, unde, de asemenea, ocupă primul loc pe piaţa de profil.

Compania japoneză continuă să facă mutări strategice în Europa, urmându-şi viziunea de a „deveni numărul 1 în industria de profil, până în 2018”.

Corporaţia Panasonic este lider mondial în dezvoltarea diverselor tehnologii şi soluţii electronice pentru clienţi în domeniul electronicelor, electrocasnicelor, produselor electronice din automobile, soluţii pentru firme şi produse industriale. De la fondarea sa, în 1918, compania s-a extins la nivel global şi acum operează în 468 de unităţi/şi francize şi 94 de companii asociate în toată lumea, înregistrând vânzări nete consolidate în valoare de 7.715 trilioane de yeni pentru anul încheiat fiscal pe 31 martie 2015.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...