Paul Stănescu la Ministerul Dezvoltării şi Felix Stroe la Transporturi – ultimele scenarii de lucru în PSD

Paul Stanescu, puternicul sef al PSD, ar fi ultima propunere a premierului Mihai Tudose pentru a o inlocui pe Sevil Shhaideh la Ministerul Dezvoltarii, iar Felix Stroe (sef PSD Constanta) ar fi propus de Tudose in locul lui Razvan Cuc la Ministerul Transporturilor, potrivit mai multor surse din PSD, scrie Hotnews.ro.
Economica.net - vin, 13 oct. 2017, 09:47
Paul Stănescu la Ministerul Dezvoltării şi Felix Stroe la Transporturi - ultimele scenarii de lucru în PSD

Acestea sunt ultimele scenarii de lucru in PSD inaintea sedintei decisive a Comitetului Executiv din aceasta dupa-amiaza, scrie Hotnews.ro.

Paul Stanescu si Felix Stroe sunt mai apropiati de Tudose decat de Liviu Dragnea, potrivit surselor citate.

Citeşte şi Cine ar putea prelua conducerea ministerelor după demisiile lui Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Răzvan Cuc

 

La Ministerul Dezvoltării Regionale, cel mai vehiculat nume a fost cel al lui Marcel Ciolacu, un apropiat al liderului PSD, Liviu Dragnea. Marcel Ciolacu este în prezent vicepremier fără portofoliu în Guvernul Tudose şi conduce organizaţia PSD Buzău.

Un al doilea nume pentru Ministerul Dezvoltării apărut pe surse, deşi o variantă puţin credibilă, este cel al fostului premier Sorin Grindeanu. Acesta ar fi fost propus să preia ministerul de la Sevil Shhaideh chiar de către prim-ministrul Mihai Tudose, potrivit news.ro.

Felix Stroe, presedintele PSD Constanta si manager al regiei de apa din Constanta (RAJA) din 2003, ar putea prelua conducerea Ministerului Dezvoltării, potrivit unor surse HotNews.ro. Felix Stroe este văzut ca un apropiat al preşedintelui PSD, mai ales că în decembrie 2016, Felix Stroe îşi anunţa susţinerea pentru Liviu Dragnea la funcţia de premier.

Felix Stroe, presedintele PSD Constanta a fost ales in fruntea partidului dupa retragerea lui Radu Mazare din viata publica.

Miniştrii Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb au demisionat, deşi „toată lumea” din Comitetul Executiv le-a cerut să nu demisioneze, a anunţat, joi seară, Liviu Dragnea la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD.

„Au fost discuţii destul de profunde în care s-a discutat despre programul de guvernare, despre situaţia celor două colege şi despre faptul că PSD nu doreşte ca instituţii care nu ar trebui să aibă influenţă să influenţe remanierile guvernamentale. Toţi colegii au adus argumente ca cele două colege să nu plece, după ce ele au anunţat la începutul şedinţei că s-au hotărât să demisioneze. După toate orele de discuţie, în care toată lumea le-a cerut să rămână, au fost întrebate încă o dată li şi-au menţiunt decizia de a menţiona. Nu vor să pună sub semnul întrebării actul guvernării”, a spus Dragnea la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD, care a durat aproape şase ore.

El a susţinut că „toată lumea a plecat supărată” din şedinţa CEx şi că astăzi PSD „a trecut printr-o cumpănă foarte mare”.

La Ministerul Fondurilor Europene, în cărţi este Marius Nica, fost ministru în Guvernul Ponta. Un alt nume vehiculat pentru Fondurile Europene este Mihaela Popa.

La Transporturi, în locul lui Răzvan Cuc este în cărţi Gabriel Vlase, deputat şi vicepreşedinte al PSD. Numele său a fost discutat inclusiv în şedinţa CExN de joi seară, dar Liviu Dragnea s-a opus vehement numirii lui Vlase în Guvern deoarece acesta este considerat un apropiat al lui Viorel Hrebenciuc.

De altfel, numele lui Gabriel Vlase a apărut în ”Dosarul retrocedărilor”, în care Viorel Hrebenciuc a fost trimis în judecată, dar vicepreşedintele PSD a negat că ar avea vreo legătură cu acest dosar.


In cursul diminetii, HotNews.ro a publicat stirea potrivit careia Felix Stroe ar fi in carti pentru Ministerul Dezvoltarii. Evolutii ulterioare din partid arata insa ca Stroe ar urma sa mearga la Transporturi.

Reamintim ca liderii PSD ar urma sa decida azi numele noilor ministri de la Dezvoltare, Transporturi si Fonduri Europene dupa demisiile de ieri ale ministrilor Sevil Shhaideh, Razvan Cuc si Rovana Plumb.

Te-ar mai putea interesa și
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat amenzile pentru e-Factura pâna la 1 iunie (Video)
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat ...
Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru activităţi productive şi pentru industria prelucrătoare, o schemă mult aşteptată pentru mediul de afaceri, în valoare de 500 de milioane......
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
ING Bank și-a reînnoit certificatele de securitate ale Home’Bank și a transmis un mesaj clienților.
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Air Malta, compania națională a insulelor malteze, va efectua ultimul zbor pe 30 martie. Guvernul maltez a decis în toamna ...
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Preşedinta în exerciţiu a Republicii Moldova, Maia Sandu, este favorită în perspectiva viitoarelor alegeri prezidenţiale ...