Pepsico: Profit trimestrial peste aşteptări. Preţul acţiunilor creşte

Acţiunile PepsiCo Inc, al doilea mare producător mondial de băuturi răcoritoare, au crescut semnificativ la bursă după raportarea unui profit trimestrial peste aşteptări, transmite Reuters.
Economica.net - joi, 24 iul. 2014, 07:35
Pepsico: Profit trimestrial peste aşteptări. Preţul acţiunilor creşte

Compania americană a revizuit în creştere estimările pentru acest an, anticipând un avans al câştigurilor pe acţiune de 8%, faţă de 7% previzionat anterior, excluzând fluctuaţiile valutare, şi a anunţat că vânzările au urcat datorită lansării de noi produse.

În trimestrul doi din 2014, profitul a scăzut cu 2%, la 1,98 miliarde de dolari, sau 1,29 dolari/acţiune, de la 2,01 miliarde de dolari, sau 1,28 dolari/acţiune în perioada similară din 2013, dar peste estimările analiştilor.

Veniturile PepsiCo au urcat, în perioada aprilie-iunie 2014, cu 0,5%, la 16,89 miliarde de dolari. Analiştii se aşteptau la câştiguri de 1,23 dolari/acţiune, la venituri de 16,81 miliarde de dolari.

PepsiCo a reuşit să obţină preţuri mai ridicate pentru noile sale produse, care includ cipsuri Lays cu noi arome şi o nouă băutură Mountain Dew.

Miercuri, la bursa de la New York, acţiunile PepsiCo înregistrau o creştere de 12,3%, la 91,25 dolari, tranzacţionându-se aproape de un nivel record. Anul acesta titlurile companiei au înregistrat un avans de 7,5%.

Rivala Coca-Cola Co, cel mai mare producător mondial de băuturi răcoritoare, a raportat, în trimestrul doi din 2014, vânzări sub estimările analiştilor, pe fondul cererii reduse pentru sucuri şi Diet Coke în America de Nord. Veniturile grupului american au scăzut cu 1,4%, la 12,6 miliarde de dolari, în perioada aprilie-iunie 2014, în timp ce analiştii se aşteptau la 12,8 miliarde de dolari.

Deşi atât Coca-Cola, cât şi rivalul PepsiCo vând o gamă largă de băuturi, ambele companii suferă de pe urma scăderii vânzărilor de băuturi carbogazoase pe piaţa din America de Nord, cea mai importantă piaţă pentru producătorii de băuturi răcoritoare.

În România, Pepsi este reprezentată de Pepsi Americas, care a intrat pe piaţa locală prin preluarea Quadrant-Amroq Beverages, fostul îmbuteliator local al băuturilor PepsiCo, pe care l-a integrat în anul 2006.

Compania este, în prezent, al doilea mare jucător de piaţa locală de soft drinks.

Te-ar mai putea interesa și
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Producătorul de armament VMZ Sopot, companie deţinută de statul bulgar, a raportat venituri record de 828 de milioane de leva în 2023, dublu faţă de cifra de afaceri din 2022, informează......
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung Electronics a prezentat miercuri seară o analiză detaliată a gamei sale de televizoare și soundbar-uri pentru ...
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni de majorare a capitalului social
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni ...
JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal ...
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Copraag Entrepreneur de către Ubitech Construcții
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Copraag Entrepreneur de către Ubitech Construcții
Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Ubitech Construcții S.R.L. intenționează să preia Copraag Entrepreneur ...