Percheziții la taximetriști pirați care tâlhăreau turiștii străini pe Otopeni

Polițiștii bucureșteni efectuează marți 24 de percheziții în București și alte trei județe la persoane care practică ilegal taximetria și care păcăleau și tâlhăreau prin suprataxare turiști străini veniți în România.
Economica.net - mar, 15 oct. 2013, 06:34
Percheziții la taximetriști pirați care tâlhăreau turiștii străini pe Otopeni

Taximetriștii recurgeau la amenințări și violențe în cazul în care nu li se achitau cursele, au declarat pentru AGERPRES oficiali ai Poliției Capitalei. Potrivit surselor citate, taximetriștii pirat acostau turiștii de la sosirea pe aeroportul Otopeni, le ofereau transport și ulterior îi suprataxau.

De exemplu, o cursă de la Otopeni până la Intercontinental, unde străinii erau cazați, putea costa și 200 de euro, în timp ce pe un traseu București — Brașov șoferii cereau peste 250 de euro.

Perchezițiile se desfășoară în București, Ilfov, Dâmbovița și Giurgiu, iar 24 de persoane vor fi aduse la audieri la Poliția Capitalei.

Acțiunea este realizată cu sprijinul Departamentului de Informații și Protecție Internă din MAI și al Direcției de Operațiuni Speciale din IGPR, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Polițiștii bucureșteni de la investigații criminale efectuează cercetări în acest dosar de aproximativ o jumătate de an, fiind vorba despre o sută de persoane înșelate și tâlhărite de taximetriștii pirați. Anchetatorii spun că atunci când clienții nu doreau să achite cursa suprataxată, șoferii blocau ușile mașinilor și recurgeau la amenințări și violență. Mai mult, plata se calcula la cursul euro, care, de cele mai multe ori, nu era cel real, invocând astfel prețuri foarte mari, de ordinul sutelor de euro.

Potrivit polițiștilor, mulți dintre șoferii vizați în anchetă sunt cu antecedente penale, unii chiar au făcut închisoare pentru tâlhărie și înșelăciune.

Totodată, oamenii legii cercetează și posibilitatea ca persoanele care practicau ilegal taximetria, pe cont propriu, să lucreze în același timp și la firme de taximetrie unde figurau ca angajați.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...