Personalul navigant al Ryanair din Italia, Portugalia, Spania, Belgia şi Olanda va fi în grevă în 28 septembrie

Şapte sindicate ale personalului navigant al Ryanair din cinci ţări - Italia, Portugalia, Spania, Belgia şi Olanda - vor declanşa o grevă de o zi în data de 28 septembrie, fiind afectate sute de zboruri, a informat joi Yves Lambot, purtător de cuvânt al sindicatului belgian CNE, transmit AFP şi Reuters.
Economica.net - joi, 13 sept. 2018, 11:01
Personalul navigant al Ryanair din Italia, Portugalia, Spania, Belgia şi Olanda va fi în grevă în 28 septembrie

„Din păcate, discuţiile cu Ryanair au continuat fără a se obţine rezultate. Ne-au promis că ne vor schimba contractele conform legislaţiei naţionale până în 2022. Este prea târziu pentru noi. Vrem aceste modificări din 2019”, a declarat Yves Lambot. Acesta a confirmat că mişcările de protest vor avea loc în Italia, Portugalia, Spania, Belgia şi Olanda.

De asemenea, piloţii italieni ai Ryanair se vor alătura grevei din 28 septembrie, a anunţat un purtător de cuvânt al sindicatului UILTRASPORTI.

Reprezentanţii Ryanair au anunţat că vor căuta să minimalizeze efectele grevei asupra pasagerilor anulând un număr redus de curse aeriene.

Italia şi Spania sunt a doua şi, respectiv, a treia mare piaţă europeană a Ryanair.

În 13 august, Ryanair s-a confruntat cu cea mai severă mişcare de protest din istoria sa de 33 de ani, fiind afectaţi aproximativ 55.000 de pasageri şi aproape 400 de zboruri anulate.

Greva, care a avut loc în cea mai aglomerată perioadă a sezonului estival, a fost declanşată de piloţii Ryanair din Germania, Olanda, Irlanda, Suedia şi Belgia, care cer îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi majorarea salariilor.

Germania a fost ţara cea mai lovită de greva piloţilor Ryanair, fiind afectaţi 42.000 de pasageri în urma anulării a 250 de zboruri de pe zece aeroporturi.

Personalul navigant al Ryanair din Europa a publicat pe 4 iulie o listă cu 34 de cereri, solicitând salarii decente, îmbunătăţirea plăţii concediilor de boală şi contracte de muncă pe baza ţării de origine şi a legislaţiei irlandeze. Lista a fost semnată de 80% din personalul navigant de pe cele 86 de baze ale Ryanair.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timişoara, Bucureşti şi Craiova.

Te-ar mai putea interesa și
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat amenzile pentru e-Factura pâna la 1 iunie (Video)
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat ...
Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru activităţi productive şi pentru industria prelucrătoare, o schemă mult aşteptată pentru mediul de afaceri, în valoare de 500 de milioane......
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
ING Bank și-a reînnoit certificatele de securitate ale Home’Bank și a transmis un mesaj clienților.
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Air Malta, compania națională a insulelor malteze, va efectua ultimul zbor pe 30 martie. Guvernul maltez a decis în toamna ...
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Preşedinta în exerciţiu a Republicii Moldova, Maia Sandu, este favorită în perspectiva viitoarelor alegeri prezidenţiale ...