Peste 200.000 de maşini japoneze sunt înmatriculate în România – studiu Autovit

Peste 200.000 de maşini japoneze sunt înmatriculate în România, iar 30% dintre acestea sunt Toyota, potrivit platformei online destinată vânzării şi cumpărării de maşini noi şi second hand Autovit.ro.
Economica.net - lun, 23 mai 2016, 13:48
Peste 200.000 de maşini japoneze sunt înmatriculate în România - studiu Autovit

La nivel mondial se vând anual peste 20 de milioane de automobile ale mărcilor japoneze. Dintre acestea, 1,5 milioane şi-au găsit proprietari în Europa, dintre care 200.000 de autoturisme sunt înmatriculate în România. În România, în 2015, mărcile japoneze au avut aproape 10% din piaţa maşinilor noi şi 4% din cea second-hand.

‘Maşinile japoneze, deşi nu au faimă premium precum cele germane şi nici nu sunt celebre pentru design, cum se întâmplă în cazul mărcilor italiene, s-au remarcat la nivel mondial deoarece sunt extrem de fiabile. Astfel, au captat atenţia cumpărătorilor care devin fideli odată ce se urcă la volanul lor’, spune Cristian Cojocaru, manager vânzări Autovit.ro.

În Uniunea Europeană, mărcile japoneze au aproximativ 14% din piaţă, dar în perioada 2007 şi 2015 au avut loc evoluţii interesante pentru aceste tipuri de autoturisme. Toyota vindea atunci aproximativ 900.000 de unităţi, iar acum vinde cu 40% mai puţin. În schimb, Nissan a avansat de la 310.000 unităţi în 2007 la peste 500.000 în 2015.

De asemenea, între 2007 şi 2015 vânzările au scăzut pentru Honda cu 60%, cu 15% pentru Mazda şi aproape cu 40% pentru Suzuki, potrivit Autovit.ro.

În România sunt înmatriculate peste 200.000 de autoturisme japoneze, două treimi fiind Toyota, Nissan, Suzuki şi Mitsubishi. Există însă şi aproape 2.000 de maşini Lexus, dar şi 28 de Acura, marca premium de la Honda care nu este lansată oficial în Europa.

Autovit.ro este cea mai mare platformă profesională online dedicată vânzării maşinilor noi şi second hand. Toyota, Nissan şi Mitsubishi sunt mărcile cel mai prezente, dar pe platforma online sunt scoase la vânzare şi modele japoneze rare, cele mai scumpe fiind Lexus LX 570, un SUV cu motor V8, la peste 120.000 euro sau Nissan GT-R coupe cu 550 CP, la 99.000 euro. O proporţie semnificativă dintre anunţurile postate vizează modele în stare tehnică bună cu vechime de maximum 6-7 ani şi un preţ în intervalul 7.000 – 10.000 euro.

Te-ar mai putea interesa și
Criză Ungaria- Volatilitatea forintului face mai atractivă moneda euro pentru investitorii germani din Ungaria
Criză Ungaria- Volatilitatea forintului face mai atractivă moneda euro pentru investitorii germani din Ungaria
Volatilitatea forintului ungar a crescut sprijinul pentru introducerea monedei euro în rândul investitorilor germani din Ungaria, până la cel mai ridicat nivel din ultimii 13 ani, potrivit......
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ne intră banii în conturi
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ...
Poşta Română poate distribui pensiile înainte de sărbătorile pascale, dar procesul depinde de data la care compania ...
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
Uniunea Europeană a deschis miercuri o anchetă privind piaţa publică chineză a dispozitivelor medicale, suspectând ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, se temperează activitatea în piaţa de birouri – studiu
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală (49%) estimează că investiţiile în domeniu vor creşte în ...