Peste 450.000 de salariaţi primesc lunar tichete de masă electronice – Edenred

La doi ani de când Edenred a lansat primele tichete de masă electronice din România, peste 45% dintre angajații care folosesc tichete de masă emise de Edenred au optat pentru formatul electronic, alegând cardurile Ticket Restaurant.
Economica.net - mie, 01 nov. 2017, 09:56
Peste 450.000 de salariaţi primesc lunar tichete de masă electronice - Edenred

Tichetele de masă sunt unul dintre cele mai utilizate beneficii extrasalariale, fiind folosite de companii pentru a susține masa de prânz a angajaților în zilele de lucru. În total în România, peste 2,5 milioane de angajați primesc tichete de masă de la angajatori. Tichetele de masă electronice au fost lansate la sfarsitul lunii octombrie 2015, cand reglementările legislative au permis emiterea lor și pe suport electronic, pe lângă formatul clasic, de tichete pe hârtie, care funcționează în continuare în paralel cu cardurile.

Edenred este liderul pieței tichetelor și cardurilor preplătite pentru companii și emite în România tichete de masă pentru mai mult de un milion de salariați, din 35.000 de companii. Dintre aceștia, 450.000 de salariați își primesc azi tichetele de masă în format electronic, prin cardurile Ticket Restaurant. Sodexo şi Up fostul Cheque Dejeuner) sunt ceilalţi jucători mari de pe piaţa tichetelor de masă.

„Au fost doi ani în care companiile cu care colaborăm au văzut concret ce beneficii le aduc tichetele de masă pe card, de la economie de timp și până la flexibilitatea și rapiditatea plăților efectuate cu cardul Ticket Restaurant®. Astăzi, 45% dintre angajații companiilor cu care lucrăm, adică 450.000 de salariați din România, au optat deja pentru cardurile de masă Ticket Restaurant®, ceea ce confirmă apetitul românilor pentru soluții moderne și adaptate stilului lor de viață, spune Dana Sîntejudean, Director General Adjunct al Edenred România.

« Pentru companii, cardurile de masă au simplificat masiv procedurile de administrare și distribuire a tichetelor catre salariați, salvând ore întregi de lucru pentru specialiștii în HR, contabilitate sau finanțe. Pentru angajați, plata în magazine și restaurante a devenit mult mai rapidă și mai simplă, mai ales că aceștia au la dispoziție aplicația mobilă gratuita, prin care își pot verifica în timp real soldul disponibil și ultimele alimentări ale cardului. Iar pentru comercianții parteneri, cardurile înseamnă încasări mai rapide, procesare simplificată, dar și o economie de timp fantastică”, adaugă Dana Sîntejudean

Cardurile de masă Ticket Restaurant® de la Edenred pot fi utilizate pentru achitarea prânzului și cumpărături alimentare peste tot în țară, în cea mai dezvoltată rețea de comercianți parteneri (hypermarketuri, supermarketuri, magazine alimentare, restaurante, pizzerii, cofetarii etc.), certificată de SGS anul trecut privind numărul de comercianți care fac parte din rețea.

Tichetele de masă, un beneficiu extrasalarial existent în peste 40 de țări, inclusiv în aproape toate țările membre ale Uniunii Europene, există în România din 1999 și au scopul de a crește puterea de cumpărare în rândul angajaților activi, cu efect benefic în sănătatea si productivitatea angajaților. Pe lângă beneficiile certe și demonstrate asupra companiilor, angajaților și comercianților, tichetele de masă au un impact pozitiv inclusiv pentru Stat, contribuind la diminuarea economiei subterane.

Edenred emite tichete de masă electronice prin intermediul cardurilor Ticket Restaurant®, atât în România, cât și în țări precum Franța, Germania, Cehia, Belgia, Spania, Slovacia, Austria, Grecia, Turcia.

În România, Edenred deservește peste 35.000 de companii-client și 1 milion de utilizatori pentru tichete și carduri de masă Ticket Restaurant®, tichete cadou, carduri cadou, tichete de creșă, vouchere de vacanta, tichete sociale, precum și carduri preplătite pentru cheltuieli de afaceri.

Te-ar mai putea interesa și
Kaufland lansează aplicația pentru încărcarea mașinilor electrice la cele 150 de stații din parcările magazinelor
Kaufland lansează aplicația pentru încărcarea mașinilor electrice la cele 150 de stații din parcările magazinelor
Kaufland România lansează E-Mobility, proiectul prin care posesorii Kaufland Card cu mașini electrice au posibilitatea de a-și încărca autoturismul la una dintre stațiile de încărcare din......
Nicușor Dan: S-a reactivat suspendarea PUZ-urilor sectoarelor 2 și 4
Nicușor Dan: S-a reactivat suspendarea PUZ-urilor sectoarelor 2 și 4
Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat într-o conferință de presă că PUZ-urile sectoarelor 2 și 4 ...
Pierderile companiilor străine de pe urma ieşirii de pe piaţa din Rusia depăşesc 107 miliarde de dolari – Reuters
Pierderile companiilor străine de pe urma ieşirii de pe piaţa din Rusia depăşesc 107 miliarde de dolari – Reuters
Exodul din Rusia a corporaţiilor străine începând din 2022, după ce aceasta a invadat Ucraina, a dus la pierderi ale ...
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Managerii români estimează că activităţile din industria prelucrătoare, comerţul cu amănuntul şi servicii vor înregistra ...