Peste 6.800 manageri din IMM-uri au fost şcoliţi prin Online Business School

Programul Online Business School, finanţat cu fonduri europene, prin intermediul căruia a fost dezoltată platforma gratuită de e-Learning www.bizschool.ro, dezvoltată şi operată de Romtelecom, Bluepoint IT Solutions și OTEAcademy ajunge la final, cu peste 6.800 de manageri din IMM-uri din toată ţara, care au absolvit cel puţin unul din cele peste 100 de cursuri disponibile. 
Economica.net - joi, 21 nov. 2013, 08:33
Peste 6.800 manageri din IMM-uri au fost şcoliţi prin Online Business School

Potrivit unui studiu realizat la începutul proiectului, peste 70% din IMM-uri nu au oferit traininguri pentru angajaţii lor, între 2010 – 2011, în principal datorită costurilor aferente ridicate. În acest context, lansarea Online Business School a oferit o oportunitate, atât pentru angajatori, cât şi pentru angajaţi, generând costuri zero pentru companii şi crescând totodată nivelul de competențe al managerilor care au urmat cursurile disponibile în cadrul platormei.

Deşind cu aproape 10% ţinta estimată de studenţi care au absolvit în total 36.000 de cursuri, proiectul se încheie pe 30 noiembrie 2013. Platforma de e-Learning oferă o gamă largă de instrumente educaţionale, cum ar fi cursuri online, simulări, clipuri video și webinarii, fiind completată cu interacţiuni offline, cum ar fi cursuri în clasă, precum și două schimburi de experiență în Grecia pentru studenţii cu cele mai bune performanțe.

Cele mai populare instrumente de e-learning au fost simulările, cu peste 6.000 de persoane care au absolvit-o pe cea de vânzări. În ceea ce priveşte cele mai populare cursuri online, cel mai mare număr de absolvenți – aproximativ 1.200 – a fost raportat pentru „Promovarea într-o poziţie de conducere”, urmat de cele de „Negociere” şi „Gestionarea timpului”.

Cursurile cu cea mai mare prezenţă au fost cele de „Antreprenoriat şi start-up”, „Promovare online pentru o afacere”, precum și „Social Media”. Pe platforma www.bizschool.ro a devenit disponibilă recent și BizMarket, o platformă de colaborare online care permite schimbul de informații și expertiză între companii.

Cel mai mare număr de absolvenți de la Online Business School este din București și Ilfov – 33% din numărul total – urmat de cel din regiunea de N-E (Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui) – 16%, respectiv zona de N-V (Bihor, Bistrița Năsăud, Cluj, Maramureș, Sălaj, Satu Mare) – 11%.

Cea mai mare parte a managerilor care au absolvit reprezintă companiile care fac parte din sectorul Comerț & Servicii, urmate îndeaproape de cele din Industrie și Telecom. Cel mai mare număr de absolvenți de la o singură companie a fost de 20.

Lansat în mai 2011, Online Business School a beneficiat de fonduri europene în valoare de aproximativ 4 milioane de euro, fiind co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional specific pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – „Investește în oameni!”. Participarea la Online Business School a fost disponibilă oricărui manager român de la o companie cu până la 250 de angajați din mediul urban și rural.

Prin intermediul proiectului, managerii de IMM-uri din România au beneficiat gratuit de instruire online și de mentorat, pentru a-şi dezvolta afacerile și aptitudinile profesionale. Cursurile sunt grupate în următoarele categorii: marketing, management, leadership, negociere, vânzări, comunicare, operarea pe calculator, dezvoltare personală, simulări, cursuri de limba engleză.

 

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...