Peste 60 de crescători din Caraș Severin au solicitat ajutor de minimis pentru Bazna și Mangalița

Un număr de 62 de crescători de porcine şi trei furnizori s-au înscris în Programul de susţinere a crescătorilor de porci autohtoni, din rasele Bazna şi Mangaliţa, la nivelul judeţului Caraş-Severin, însă niciun procesator nu s-a arătat interesat de acest program, potrivit reprezentanţilor Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană.
Economica.net - vin, 10 aug. 2018, 14:31
Peste 60 de crescători din Caraș Severin au solicitat ajutor de minimis pentru Bazna și Mangalița

„Încă de la deschiderea acestui program, în Caraş-Severin s-au înscris 62 de crescători, precum şi trei furnizori. Din păcate, niciunul din procesatorii existenţi nu s-a arătat interesat de acest program, dar există posibilitatea ca în perioada următoare să depună astfel de cereri”, a declarat ing. Liviu Munteanu, consilier superior în cadrul Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Caraş-Severin.

Conform acestuia, luna trecută a fost aprobată o hotărâre, care modifică H.G. nr. 9/2018, referitoare la aprobarea schemei de ajutor de minimis, pentru aplicarea Programului de susţinere a crescătorilor de porci din rasele Bazna sau Mangaliţa, în vederea producerii cărnii şi stabileşte unele măsuri de aplicare a acesteia.

Având în vedere importanţa acestei scheme de ajutor de minimis, pentru promovarea şi sprijinirea crescătorilor din cele două rase autohtone, dar şi pentru faptul că la nivel naţional s-a înscris un număr important de fermieri în program, a fost luată decizia ca aceasta să fie permanent deschisă pentru înscriere. S-a luat în calcul şi faptul că pe parcursul acestui program crescătorii pot deveni furnizori.

„În consecinţă, furnizorii şi crescătorii de purcei ori procesatorii pot face cereri prin care solicită să se înscrie în program, cu condiţia ca cererea de plată şi documentele însoţitoare să se depună cu respectarea termenului prevăzut, nu mai târziu de 10 decembrie 2020”, a precizat Liviu Munteanu.

Valoarea totală a acestei scheme de ajutor de minimis, la nivel naţional, este de 4,6 milioane de lei, în limita sumelor aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale cu această destinaţie, de la bugetul de stat.

Te-ar mai putea interesa și
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în doi ani. Unde se oprește „cutremurul” din piața brokerajului?
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în ...
DAW Management Broker de Asigurări a mai luat o amendă de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și ajunge la a patra sancțiune în nici doi ani, iar Autoritatea deja îi acordă o......
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator –  studiu Confederaţia Turistică Elenă
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator – studiu Confederaţia Turistică ...
Contribuţia totală a turismului la economia Greciei în 2023 (incluzând beneficiile directe şi secundare) este estimată ...
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
Agenţia de rating S&P Global a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României ...
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor occidentale neprietenoase”
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor ...
Ministerul rus al Educaţiei a introdus golful la orele de educaţie fizică în licee, decizie criticată de Partidul Comunist ...