Petrom a ieftinit carburanţii: motorina costă 4,8 lei/l, benzină la 4,9 lei/l

Petrom a ieftinit carburanţii. Preţul motorinei a scăzut cu 3 bani, iar cel al benzinei cu 6 bani în cadrul promoţiei de weekend care durează până în octombrie.
Economica.net - sâm, 19 sept. 2015, 06:50
Petrom a ieftinit carburanţii: motorina costă 4,8 lei/l, benzină la 4,9 lei/l

Mai multe staţii Petrom din ţară comercializau încă de ieri benzina la preţul de sub 5 lei pe litru. În weekend carburantul este chiar mai ieftin, datorită promoţiei Petrom ce prevede ieftiniri de 6 bani pentru benzină şi 3 bani pentru motorină, de vineri, ora 23.00 până duminică, aceeaşi oră. Astfel, preţurile pentru benzina Standard se apropie de 4,9 lei, nivel pe care motorina deja l-a depăşit în cadrul procesului din ultimele luni de ieftinire a carburanţilor.

Motorină, la 4,8 lei litrul

În cea mai ieftină staţie din ţară, cea din Odorheiul Secuiesc, Strada Rackozi Ferenc, motorina costă, de azi, ora 23.00, până duminică, la aceeaşi oră, 4,84 lei. Benzina costă 5,11 lei.

În staţia de referinţă Bucureşti, Şoseaua Alexandriei, motorina va costa, în weekend, 5,07 lei, iar benzina 5,06 lei.

Benzină: preţul a scăzut sub 5 lei

Mai multe staţii Petrom din ţară afisează preţuri ale benzinei de sub 5 lei, iar în weekend carburantul va fi chiar mai ieftin, datorită promoţiei Petrom ce prevede ieftiniri de 6 bani pentru benzină şi 3 bani pentru motorină, de azi, ora 23.00 până duminică, aceeaşi oră. Astfel, preţurile pentru benzina Standard se vor apropia de 4,9 lei, nivel pe care motorina deja l-a depăşit în cadrul procesului din ultimele luni de ieftinire a carburanţilor.

Vă prezentăm câteva exemple de staţii unde benzina costă acum sub 5 lei.

În benzinăria Petrom  de pe DN2A, nr. cadastru 910 din Slobozia, benzina Standard 95 costă acum 4,99 lei. Aceasta nu intră în promoţie, deci preţul rămâne acelaşi şi în weekend.

În Călărăşi, prelungirea Sloboziei nr. 42,  costa 4,97 lei, iar de vineri de la 23.00 costă 4,91 lei.

Tot în Călăraşi, prelungirea Bucureşti nr. 295, preţul este 4,98lei. Această staţie nu este cuprinsă în promoţie

Şi în benzinăriile din Moldova, benzina a coborât sub pragul de 5 lei pe litru. Astfel, în Bacău,  strada Milcov numărul 146, preţul este de 4,98 lei pe litru şi coboară la 4,92 lei.

Tot în Bacău, Calea Moldovei  nr. 98, benzina costa 4,98 lei,dar în weekend scade la 4,92.

La o altă staţie din Bacău, Calea Republicii nr. 187, benzina costă 4,97 lei. Această staţie nu intră în promoţie.

În general, preţul benzinei este mai ridicat în judeţele din centrul şi vestul ţării şi mai scăzut în Moldova şi Bărăgan. La fel şi preţul motorinei. Cele mai ieftine regiuni pentru carburanţi sunt cele din Secuime, zona Bacăului şi a Vasluiului, sudul extrem, cu Călăraşi şi Zimnicea, şi Dobrogea.

Preţurile carburanţilor comercializaţi la noi în ţară sunt direct legate de cotaţiile internaţionale ale produselor petroliere şi de cursul de schimb. La rândul lor, cotaţiile carburanţilor sunt legate de preţul barilului de ţiţei. Cum barilul a coborât de la 65 la 47 de dolari, iar cursul de schimb a rămas relativ constant, distribuitorii de carburanţi au fost nevoiţi să scadă preţurile produselor comercializate.

Preţul carburanţilor diferă între diverse staţii din ţară, chiar şi în cadrul aceleiaşi firme. Oscilaţiile pot fi şi de 5%.
Petrom este cea mai mare companie de pe piaţa de distribuţie a carburanţilor, cu o reţea de circa 550 de staţii. Principalii concurenţi sunt Rompetrol, Lukoil şi Mol. Petrom este controlată din anul 2004 de compania austriacă OMV.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...