Peugeot şi Mitsubishi au suspendat producţia în Rusia

PSA Peugeot Citroen şi Mitsubishi Motors au oprit temporar producţia unor modele în Rusia, în urma scăderii accentuate a vânzărilor, transmite cotidianul de limbă engleză Moscow Times, citat de Agerpres.
Economica.net - lun, 27 apr. 2015, 18:24
Peugeot şi Mitsubishi au suspendat producţia în Rusia

Grupul francez Peugeot Citroen a oprit, luni, producţia modelelor Citroen C4 şi Peugeot 408, până pe 10 iulie, la fabrica din Kaluga deţinută de PSMA Rus, societatea mixtă deţinută de PSA Peugeot Citroen şi Mitsubishi Motors în Rusia.

Mitsubishi va îngheţa până în data de 12 mai producţia SUV-urilor Outlander şi Pajero Sport, susţine publicaţia rusă de afaceri ‘Vedomosti’.

În martie, vânzările Peugeot pe piaţa rusă au scăzut cu 79%, la 545 vehicule, în timp ce livrările Citroen au înregistrat un declin de 79%, la 484 unităţi, iar Mitsubishi a raportat un recul de 68%, la 3.250 vehicule, conform datelor Association of European Businesses (AEB). Luna trecută, vânzările auto în Rusia au scăzut cu 42,5%, la 138.850 de unităţi.

Peugeot deţine o participaţie de 70% în societatea mixtă, în timp ce Mitsubishi deţine restul de 30%. Primele modele au fost fabricate în 2012, iar capacitatea anuală a fabricii se ridică la 125.000 de unităţi.

Producătorii de autovehicule din Rusia sunt afectaţi de deprecierea rublei, care a majorat costurile componentelor importate, iar problemele cu care se confruntă economia Rusiei au redus cererea de consum. Recent, General Motors a anunţat că va închide uzina sa de la Sankt Petersburg şi, de asemenea, va opri vânzările de automobile Opel şi Chevrolet pe piaţa din Rusia.

Pentru a contracara aceste tendinţe, Guvernul de la Moscova a anunţat că va acorda producătorilor auto subvenţii de zece miliarde de ruble (166 milioane de dolari) pentru a sprijini industria auto.

Vânzările de automobile în Rusia sunt în cădere liberă din cauza crizei economice, care se traduce printr-o depreciere puternică a rublei. Economia Rusiei suferă de pe urma scăderii preţului petrolului, dar şi de pe urma sancţiunilor impuse de Occident pentru rolul Moscovei în conflictul din Ucraina.

Vânzările auto s-ar putea contracta, anul acesta, cu 24%, la 1,89 milioane de unităţi, după un declin de 10% în 2014, conform estimărilor AEB. Declinul economiei şi deprecierea rublei au determinat producătorii auto să-şi reducă producţia, să ofere reduceri sau să scadă preţurile.

Te-ar mai putea interesa și
România va primi 6 miliarde de euro pentru a atenua impactul viitoarei taxe pe carbon în prețul gazelor și al carburanților auto. Ce trebuie să facă autoritățile ca să luăm banii
România va primi 6 miliarde de euro pentru a atenua impactul viitoarei taxe pe carbon în prețul gazelor și al carburanților ...
România va fi unul dintre cei mai mari beneficiari ai Fondului Social pentru Climă, ceea ce va crea o oportunitate semnificativă de a reduce rata sărăciei energetice la nivel național. Astfel,......
Primele zboruri din spaţiul Schengen aterizează duminică pe aeroportul Henri Coandă între orele 00:05-01:00
Primele zboruri din spaţiul Schengen aterizează duminică pe aeroportul Henri Coandă între orele 00:05-01:00
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, ...
Autostrada Transilvania: Turcii de la Ozaltin, declarați câștigători ai contractului pentru viaductele de 3,2 kilometri
Autostrada Transilvania: Turcii de la Ozaltin, declarați câștigători ai contractului pentru viaductele de 3,2 kilometri
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat câștigătorul contractului pentru construcția ...
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Echipa Zesh, condusă de sătmărean Marius Martocsan, a reușit să atragă până în acest moment fonduri în valoare ...