Piaţa românească de leasing operaţional a crescut cu 12,3%, în S1, şi a depăşit 45.000 de autovehicule

Piaţa de leasing operaţional a înregistrat, în primul semestru din 2014, o creştere de 12,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, depăşind pragul de 45.000 de unităţi, potrivit unui comunicat al Asociaţiei Societăţilor de Leasing Operaţional /ASLO/ remis, marţi, AGERPRES.
Economica.net - mar, 22 iul. 2014, 10:47
Piaţa românească de leasing operaţional a crescut cu 12,3%, în S1, şi a depăşit 45.000 de autovehicule

În primele şase luni ale anului au fost înmatriculate aproximativ 5.400 de autovehicule noi de către companiile de leasing operaţional, mai mult decât dublu faţă de prima jumătate a anului trecut, reprezentând peste 15% din totalul înmatriculărilor de autoturisme şi autovehicule comerciale uşoare noi.

Evoluţia înregistrată în primele şase luni din 2014 se suprapune peste o perioadă de creştere economică şi de relansare a vânzărilor de autovehicule, menţionează comunicatul ASLO.

Conform datelor centralizate de Asociaţia Societăţilor de Leasing Operaţional, în topul primelor cinci companii membre intră LeasePlan România, ALD Automotive, Porsche Mobility, Arval Service Lease România şi Fleet Management Services.

ASLO estimează că piaţa totală de leasing operaţional ar putea ajunge la 47.000 de unităţi, la finalul anului 2014, având în vedere interesul pentru leasing operaţional şi servicii de management de flote, manifestat prin creşterea numărului de solicitări din partea companiilor deţinătoare de parcuri auto.

‘Cererea pentru servicii de leasing operational şi management de flota auto a crescut semnificativ în prima parte a acestui an, iar rezultatele nu au întârziat să apară, trendul fiind concretizat prin încheierea unui număr sporit de contracte faţă de anul 2013. La aceasta au contribuit atât relansarea investiţiilor, prin majorarea gradului de absorbţie a fondurilor europene, cât şi creşterea competitivităţii, care a determinat o reducere a costurilor pentru clienţii finali’, a declarat preşedintele ASLO, Daniel Ivan.

La nivelul membrilor asociaţiei, care reprezintă 90% din total piaţă, domină în continuare serviciile complete de leasing operaţional (finanţare şi management de flote) cu o cotă de 69%, urmate de management de flote 23%, restul reprezentând leasing operaţional (exclusiv finanţare).

Potrivit ASLO, se observă, ca tendinţă, o migrare a preferinţelor către maşini din clasa mică şi compactă, cu o motorizare sub 1,6 litri şi costuri scăzute de operare.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...