Piaţa românească de smartphone-uri va creşte la peste 4,5 milioane de unităţi în 2017 – Samsung România

Piaţa românească de smartphone-uri va creşte în 2017 la peste 4,5 milioane de unităţi, iar ritmul de creştere va fi mai mic decât în anul 2016, a declarat Cristian Cojocaru, Head of Telecom Division Samsung Electronics România, cu prilejul lansării pe piaţa locală a noilor telefoane inteligente Samsung Galaxy S8, în cadrul unui eveniment desfăşurat joi seara la Palatul Parlamentului.
Economica.net - vin, 31 mart. 2017, 04:37
Piaţa românească de smartphone-uri va creşte la peste 4,5 milioane de unităţi în 2017 - Samsung România

‘În 2016 au fost vândute pe piaţa românească aproape patru milioane de smartphone-uri, iar valoarea pieţei a fost de peste 750-760 milioane euro, mai mare cu circa 20% faţă de anul anterior. Samsung este liderul pieţei, cu o cotă de piaţă de peste 40%, şi a crescut în 2016 mai mult decât piaţa. Ne aşteptăm ca piaţa să crească şi în 2017, dar cu un ritm mai scăzut, pentru că rata de penetrare a smartphone-urilor a ajuns deja anul trecut la 55-60%. La finalul anului 2017, rata de penetrare a smartphone-urilor ar putea ajunge la 75%, dar creşterea va avea un ritm mai mic şi piaţa de smartphone-uri se va situa puţin peste 4,5 milioane de unităţi’, a afirmat Cristian Cojocaru.

El a menţionat că vânzările de telefoane Samsung în România se realizează pe toate canalele – toţi operatorii de telefonie mobilă, marii retaileri, segmentul de distribuţie, iar vânzările sunt echilibrate, cu un uşor avantaj în favoarea operatorilor de telefonie mobilă.

Şeful diviziei telecom a companiei Samsung Electronics România a spus că modelul anterior S7 a fost unul dintre cele mai bine vândute smartphone-uri Samsung în România, cu o cifră de vânzări cu cinci zerouri, şi se aşteaptă ca în acest an noul S8 să depăşească ca vânzări modelul S7.

Noile smartphone-uri Galaxy S8 şi S8 Plus sunt disponibile pentru pre-comenzi pe piaţa românească începând din 29 martie, iar producătorul a anunţat data oficială de 28 aprilie pentru demararea livrărilor în Europa, în SUA şi Coreea de Sud lansarea livrărilor fiind programată pentru 21 aprilie.

În România, smartphone-urile S8 sunt disponibile pentru început în două variante de culori, Midnight Black şi Orchid Grey, urmând ca varianta Arctic Silver să fie adusă pe piaţă până la finalul lunii iunie 2017, a precizat Cojocaru.

Samsung susţine că noul S8 revoluţionează categoria smartphone-urilor şi redefineşte standardele în materie de design şi funcţionalitate, în primul rând datorită ecranului Infinity Display, cu o ramă foarte subţire, care oferă cea mai bună experienţă de vizionare în categoria smartphone-urilor, designerii coreeni găsind soluţia pentru o problemă aparent paradoxală – telefoanele inteligente să fie mai mici, dar suprafaţa de vizionare să fie mai mare. Practic tot ecranul noilor S8 este o suprafaţă utilă pentru vizionare, stabilind cel mai înalt standard pentru consumul de conţinut video.

De asemenea, procesorul în premieră de 10 nanometri oferă aplicaţii mai rapide şi consum de energie mai scăzut cu 20%. Telefonul poate fi încărcat complet în mod wireless în două ore.

Galaxy S8 oferă de asemenea cel mai înalt nivel de securitate, prin tehnologia scanării irisului, şi cel mai înalt nivel de inteligenţă artificială încorporată într-un smartphone premium, prin asistentul personal Bixby.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...