Piraeus Bank vinde credite neperformante către APS Investments

Cel mai mare grup bancar elen, Piraeus Bank, a anunţat luni că a încheiat un acord privind vânzarea către APS Investments a unor credite neperformante de aproximativ 50 de milioane de euro (58,16 milioane de dolari), ca parte a reducerii portofoliului de NPL, transmite Reuters.
Economica.net - lun, 02 iul. 2018, 12:17
Piraeus Bank vinde credite neperformante către APS Investments

Luna trecută, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că Piraeus a demarat un proiect, intitulat Arctos, care implică vânzarea unor credite de consum neperformante şi a unor carduri de credit, echivalentul unor creanţe în valoare totală de 2,24 miliarde de euro (2,61 miliarde de dolari). ‘Negocierile sunt în faza finală, fiind trei cumpărători pe lista scurtă – APS Holdings, Intrum şi EOS’, susţin sursele.

Ernst & Young a consiliat Piraeus în această tranzacţie, care ar urma să majoreze indicele principal Tier 1 al băncii cu aproximativ patru puncte procentuale.

Vânzarea NPL trebuie aprobată de Fondul de stabilitate financiară al Greciei (HFSF), care deţine 26,2% din Piraeus.

Creditele neperformante au ajuns la un nivel de aproximativ 92,4 miliarde de euro la finele lunii martie, ceea ce reprezintă aproximativ 48,5% din totalul creditelor bancare din Grecia. Expuneri mai mari se regăsesc în rândul creditelor de consum (53%) şi în rândul companiilor mici şi mijlocii (59%).

Băncile au ajuns la un acord cu autorităţile de reglementare pentru reducerea nivelului NPL la 64,6 miliarde de euro, până la sfârşitul lui 2019.

Piraeus, ale cărei credite neperformante se ridică la 30,8 miliarde de euro, are ca obiectiv reducerea NPL cu 34%, la 20,3 miliarde de euro, până la sfârşitul anului viitor.

Vineri, Piraeus Bank a finalizat procesul de vânzare a subsidiarei din România către J.C. Flowers & Co., în urma primirii avizului favorabil din partea Băncii Naţionale a României. ‘Salutăm această nouă etapă din istoria Piraeus Bank România. Suntem convinşi că un grup atât de experimentat precum J.C. Flowers dispune de toate resursele necesare pentru a contribui la dezvoltarea PB România în beneficiul clienţilor şi angajaţilor băncii’, a declarat Christos Megalou, chief executive officer, Piraeus Bank Group.

Cu sediul în Bucureşti, Piraeus Bank România oferă o serie largă de produse şi servicii pentru clienţi locali şi internaţionali, incluzând activităţi de retail, pentru IMM-uri şi corporate banking. PBR operează prin 99 de unităţi bancare, angajează 1300 de specialişti şi are aproximativ 150.000 de clienţi activi.

J.C Flowers este unul dintre liderii domeniului de private equity şi este dedicat investiţiilor globale în industria financiară. Fondat în 1998, J.C. Flowers a investit peste 15 miliarde capital în 52 de companii de portofoliu în 17 ţări, într-o gamă largă de subsectoare ale industriei financiare: bancar, asigurări, reasigurări, servicii financiare specializate şi servicii de management al activelor. Cu active de aproximativ 6 miliarde de dolari în management, JC Flowers are birouri în New York, şi Londra.

Cele patru mari bănci greceşti – Piraeus Bank, National Bank of Greece, Alpha Bank şi Eurobank – sunt prezente şi pe piaţa din România.

Te-ar mai putea interesa și
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Fostul preşedinte american Donald Trump, candidat la Casa Albă, a cerut joi Europei să se "mişte" şi să elibereze mai multe fonduri pentru Ucraina, aflată în război cu Rusia, informează AFP....
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat azi prețurile benzinei vândute în stațiile ...
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul ...
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a scos la licitație lucrările pentri finalizarea ...