Planul strategic al Carrefour dă roade. Vânzările au accelerat în trimestrul trei

Carrefour şi-a exprimat încrederea că planul său strategic este în grafic, după ce creşterea vânzărilor a accelerat în trimestrul trei din 2018, reflectând rezultatele mai bune obţinute pe pieţele sale de bază din Franţa şi Brazilia, transmite Reuters.
Economica.net - joi, 18 oct. 2018, 07:35
Planul strategic al Carrefour dă roade. Vânzările au accelerat în trimestrul trei

Retailerul francez şi-a menţinut toate ţintele stabilite în planul „Carrefour 2022” şi a precizat că majorarea productivităţii va ajuta la efectuarea investiţiilor, iar cheltuielile de capital se vor situa anul acesta la aproximativ 1,7 – 1,8 miliarde de euro.

În trimestrul trei din 2018, vânzările au urcat cu 2,1%, la 21,08 miliarde de euro, în linie cu estimările analiştilor, de 21,1 miliarde de euro.

Totuşi, Carrefour încă se confruntă cu dificultăţi în Franţa, din cauza concurenţei venite din partea gigantului american Amazon şi a firmelor rivale, cum ar fi Leclerc.

În perioada iulie – septembrie 2018, vânzările în Franţa au fost la acelaşi nivel cu cele înregistrate în trimestrul doi din 2018, în timp ce în Brazilia, a doua mare piaţă a Carrefour, s-a consemnat un avans de 5,1%.

În schimb, în Italia şi Spania, vânzările au scăzut cu 4,4% şi, respectiv, 2,7%.

Anul acesta, acţiunile Carrefour au scăzut cu 13%, iar din iulie 2017, când Alexandre Bompard a preluat funcţia de director general, titlurile au înregistrat un declin de 29%.

În luna ianuarie, Carrefour a dezvăluit un plan care vizează reducerea costurilor şi a numărului de locuri de muncă, majorarea investiţiilor în e-commerce şi încheierea unui parteneriat în China, în ideea de a stimula profitul şi veniturile pentru a putea concura cu distribuitorul online Amazon.

Carrefour, cel mai mare retailer european şi al doilea la nivel mondial după Wal-Mart, va renunţa la aproximativ 2.400 de angajaţi din Franţa, printr-o schemă de plecări voluntare. În Franţa, Carrefour este cel mai mare angajator din sectorul privat, aici lucrând 115.000 dintre cei 384.000 de angajaţi la nivel global.

Carrefour intenţionează să vândă 273 de foste magazine Dia şi să reducă mărimea hipermarketurilor sale din Franţa. De asemenea, vor fi vândute mai multe produse organice, ţinta până în 2022 fiind triplarea vânzărilor pe acest segment, la cinci miliarde de euro.

Compania va accelera dezvoltarea online, pentru a ajunge în Franţa la o cotă de piaţă de 20% a vânzărilor alimentare online, şi va deschide în marile oraşe cel puţin 2.000 de magazine de proximitate în următorii ani. Investiţiile în comerţul electronic vor ajunge la 2,8 miliarde de euro (3,43 miliarde de dolari) până în 2022.

În urma măsurilor de restructurare, Carrefour speră să facă economii anuale de două miliarde de euro (2,45 miliarde de dolari) până în 2020.

În România, Grupul Carrefour numără 303 magazine, dintre care 32 de hipermarketuri ‘Carrefour’, 218 supermarketuri (203 magazine ‘Market’ şi 15 magazine ‘Express Orange’), 42 magazine de proximitate ‘Express’, 10 magazine de proximitate ‘Contact’, un magazin de comerţ online.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu....
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...