PMB: Mijloace de transport suplimentare şi program prelungit al RATB, pentru meciul România-Ungaria

RATB va suplimenta mijloacele de transport care fac legătura cu Arena Naţională şi îşi va prelungi programul, în 6 septembrie, pentru meciul România-Ungaria, s-a stabilit în cadrul comandamentului convocat la Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) privind desfăşurarea meciului.
Economica.net - joi, 29 aug. 2013, 15:26
PMB: Mijloace de transport suplimentare şi program prelungit al RATB, pentru meciul România-Ungaria

Primarul general, Sorin Oprescu, a convocat, joi, la sediul PMB, comandamentul privind organizarea şi desfăşurarea meciului România-Ungaria care va avea loc în data de 6 septembrie, de la ora 21.00, pe Arena Naţională, se arată într-un comunicat al municipalităţii.

Edilul a solicitat Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) să suplimenteze liniile de transport în comun care fac legătura cu stadionul şi să prelungească programul de circulaţie a acestora, astfel încât participanţii la meci să poată avea la dispoziţie cât mai multe mijloace de deplasare.

„RATB va înfiinţa curse speciale pentru transportul suporterilor străini către Arena Naţională, care vor pleca de la Gara de Nord şi din Centrul Istoric”, mai precizează sursa citată.

În ceea ce priveşte asistenţa medicală, aceasta va fi asigurată de Administraţia Spitalelor, prin cele şapte cabinete medicale aflate în incinta Arenei Naţionale. Astfel, 60 de medici şi asistenţi medicali vor asigura serviciile medicale pe perioada meciului, iar împreună cu Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, vor fi asigurate opt ambulanţe cu echipaje medicale.

În cadrul comandamentului s-a mai stabilit ca reprezentanţii Jandarmeriei, Poliţiei Rutiere şi Poliţiei Locale să ia măsurile necesare pentru desfăşurarea evenimentului în condiţii de siguranţă.

Totodată, pentru a preîntâmpina eventualele acte de indisciplină, s-a stabilit ca, în ziua meciului, vânzarea băuturilor alcoolice în zona din jurul stadionului să fie intrezisă între orele 13.00 şi 24.00.

Sorin Oprescu a mai cerut reprezentanţilor Direcţiei Utilităţi Publice să se asigure de buna funcţionare a iluminatului public în zona stadionului, iar operatorilor de salubritate le-a cerut să salubrizeze corspunzător arterele din perimetrul Arenei Naţionale, atât înainte de eveniment, cât şi după încheierea acestuia.

La sedinţă au participat toţi reprezentanţii autorităţilor implicate în desfăşurarea evenimentului, cei ai instituţiilor responsabile de ordinea şi liniştea publică şi de siguranţa persoanelor, dar şi direcţiile din Primăria Capitalei implicate în organizarea acestui eveniment sportiv.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...