PMB: Traficul, domeniu prioritar în primii doi ani de mandat ai primarului Gabriela Firea – VIDEO

Traficul a fost un domeniu prioritar în primii doi ani de mandat ai primarului general Gabriela Firea, iar proiectele de infrastructură şi transport derulate şi aflate în lucru contribuie la fluidizarea traficului în Bucureşti, se arată într-un comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB).
Economica.net - mie, 11 iul. 2018, 09:32
PMB: Traficul, domeniu prioritar în primii doi ani de mandat ai primarului Gabriela Firea - VIDEO

‘Traficul reprezintă, în momentul de faţă, cea mai serioasă problemă a Bucureştiului. Timp de 25 de ani nu s-a făcut aproape nimic pentru a se contracara efectul creşterii exponenţiale a numărului de vehicule care circulă în Capitală. De aceea, în primii doi ani de mandat ne-am concentrat eforturile în această direcţie, proiectele legate de trafic fiind, alături de cele din sănătate, prioritare pentru Primăria Capitalei, fapt reflectat şi în modul de alcătuire a bugetului Municipalităţii. Reînnoim parcul RATB cu 400 de autobuze noi, ultramoderne, am finalizat obiective de infrastructură foarte importante, care stagnau de ani de zile, am reabilitat sisteme rutiere şi linii de tramvai de pe artere centrale din Capitală şi am făcut demersuri importante pentru încurajarea utilizării bicicletei pe scara largă, ca mijloc de transport alternativ’, a declarat Firea, conform comunicatului.

 

 

Ea a spus că se continuă dezvoltarea proiectelor de infrastructură rutieră şi în perioada următoare, astfel încât Bucureştiul să poată deveni cât mai curând o capitală europeană cât mai modernă şi accesibilă.

‘Primăria Capitalei a achiziţionat 400 de autobuze noi Euro 6, în valoare de 100 milioane euro plus TVA, din care primele 100 se livrează în acest an. Se lucrează la documentaţia pentru alte 400 de noi mijloace de transport: 100 de tramvaie moderne, 100 de autobuze electrice, 100 autobuze GNC şi 100 troleibuze’, se arată în comunicatul PMB.

Potrivit acestuia, până la sfârşitul acestui an, începând cu luna octombrie, vor fi livrate primele 100 de autobuze noi Euro 6, urmând ca anul viitor să ajungă şi restul de 300.

PMB precizează că autobuzele au tot confortul – aer condiţionat, sistem de taxare inteligent, sistem GPS care permite localizarea în trafic şi furnizarea către călători a informaţiilor legate de timpii de aşteptare în staţie şi de parcurgere a traseului, sunt accesibilizate pentru toate categoriile de pasageri, beneficiază de supraveghere video atât în interior, cât şi în exterior.

Primăria Capitalei a depus aplicaţii pentru obţinerea de finanţări din fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Regional pentru achiziţionarea a 100 de tramvaie moderne – valoare proiect 220 milioane euro, din care 176 milioane euro finanţare nerambursabilă şi a 100 de autobuze electrice şi staţiile de încărcare aferente – valoare proiect 57 milioane euro.

Specialiştii Primăriei lucrează la documentaţiile pentru achiziţia, din bugetul PMB, a următoarelor mijloace de transport în comun: 100 autobuze GNC, 100 troleibuze, precizează comunicatul.

Conform acestuia, cinci obiective importante de infrastructură în valoare de peste 110 milioane de euro au fost deja finalizate în ultimii 2 ani, iar alte cinci proiecte majore sunt în derulare.

PMB menţionează că Pasajul rutier de la Piaţa Sudului a fost inaugurat pe 23 iulie 2017. Municipalitatea face referire şi la reabilitarea sistemului rutier şi liniei tramvai – bd. Liviu Rebreanu; reabilitare sistem rutier şi linie tramvai – şos. Iancului şi şos. Pantelimon; reabilitare şi modernizare pasaj Lujerului; culoarul dedicat pentru tramvaiul 21 faţă de traficul auto general pe şos. Colentina.

PMB enumeră între obiectivele de infrastructură în derulare: modernizare Piaţa Eroii Revoluţiei şi Pasaj Pietonal; străpungere Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu, lucrare aproape finalizată; Penetraţie Splaiul Independenţei – Ciurel, termenul estimat pentru finalizare – noiembrie; supralărgire Fabrica de Glucoză; consolidare şi modernizare pod Mihai Bravu (inclusiv construcţia a 2 pasarele pietonale), termen de finalizare – 15 octombrie.

Municipalitatea menţionează că dezvoltarea sistemului de management al traficului a constituit o altă componentă abordată în această perioadă.

‘Până în prezent au fost introduse în BTMS 216 de intersecţii, dintre care 30 în ultima perioadă, urmând ca în perioada imediat următoare să fie adăugate alte 59 intersecţii, iar anul viitor încă 101. Ţinta pe termen mediu este ca, în anul 2020, 435 de intersecţii să se regăsească în BTMS’, se arată în comunicat.

Potrivit acestuia, pentru încurajarea transportului cu mijloace alternative, în special a transportului cu bicicleta, a fost realizată etapa de aprobare pentru primele patru trasee ciclabile şi au fost distribuite 24.200 de vouchere pentru biciclete, dintre cele 30.000 emise de Primăria Capitalei. Înscrierea pentru cele 5.800 rămase nealocate din sesiunile anterioare a început pe 22 iunie.

În 2018, CGMB a aprobat indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivelor de investiţii care presupun amenajarea a patru trasee de transport cu bicicleta în Bucureşti.

PMB menţionează la proiecte de infrastructură pentru perioada 2018-2020: Penetraţie Prelungirea Ghencea – Domneşti şi Supralărgire Bulevardul Ghencea; modernizare sistem rutier şi linii de tramvai pe bd. Vasile Milea, bd. Dimitrie Pompei şi str. Barbu Văcărescu; supralărgire Sos. Bucureşti – Măgurele; Prelungirea str. Braşov între Şos. Alexandriei şi Prelungirea Ghencea; Supralărgire Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu – intersecţia Vitan Bârzeşti etapa a II-a; Pasaj rutier Şos. Colentina – Str. Doamna Ghica; Refacere Pod planşeu Piaţa Unirii; Întregire Splaiul Unirii – Zona Bdul Mărăşesti – Hanul lui Manuc; Supralărgire Calea Griviţei şi Bdul Bucureştii Noi; Străpungere şi supralărgire Str. Avionului, între Şos. Pipera şi linia de centură cu pasaj denivelat peste calea ferată; Pasaj denivelat Şos. Petricani – şos. Bucureşti Nord; Pasaj denivelat peste intersecţia Şos. Andronache – b-dul Eroilor; continuarea lucrărilor la obiectivul de investiţii ‘Modernizare şi consolidare Pod Mihai Bravu’; Reabilitare şi consolidare Podul Grant; Pasaj pietonal subteran Arcul de Triumf; reabilitare şi consolidare a podurilor Opera, Timpuri Noi, Eroilor, Ciurel; consolidarea şi modernizarea Podului Constanţa (s-a solicitat preluarea în administrare de către PMB); etc.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...