Ponta despre Rafinăria Lukoil: „Este o problemă extrem de gravă”

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat sâmbătă, la Braşov, că nu se poate pronunţa în legătură cu ancheta penală legată de Rafinăria Lukoil Ploieşti, însă lucrul cel mai important îl reprezintă salvarea locurilor de muncă şi industria pe orizontală, informează Agerpres. 
Economica.net - sâm, 04 oct. 2014, 12:48
Ponta despre Rafinăria Lukoil:

„Este o problemă extrem de gravă şi de importantă, pe care am discutat-o cu domnul ministru Constantin Niţă, cu alţi miniştri, cu alte instituţii ale statului român. Pe de altă parte, evident, nu ne putem pronunţa faţă de ancheta penală şi nici nu avem niciun drept să intervenim. Dacă s-au constatat fapte penale de evaziune fiscală, evident, trebuie sancţionaţi. Pe de altă parte – deci, eu nu discut despre anchetă, pentru că nu este treaba Guvernului – rafinăria înseamnă 2.500 de locuri de muncă, înseamnă indirect alte câteva mii de locuri de muncă. De exemplu, Oltchim tocmai a fost pusă pe plus. Dar Oltchim depinde de produse care vin de la Lukoil. O să avem o analiză foarte exactă şi îmi doresc foarte mult să salvăm locurile de muncă şi industria pe orizontală. Restul, partea de dosar, nu mă pronunţ”, a subliniat premierul. 

El a adăugat că îşi doreşte ca, din punct de vedere economic şi social, să nu existe niciun fel de repercursiuni. „Dacă cineva a încălcat legea din conducerea unei companii, sigur va răspunde”, a spus Ponta. 

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au efectuat joi percheziţii pe platforma Rafinăriei Lukoil Ploieşti. Potrivit unor surse, ar fi vorba despre un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de 230 de milioane de euro. 

Prim-ministrul a participat sâmbătă, la Braşov, la deschiderea celei de a XXI-ediţii a cursurilor internaţionale pentru tinerii diplomaţi care s-a desfăşurat la mormântul marelui diplomat Nicolae Titulescu de la Biserica Sf.Nicolae din Şcheii Braşovului.

Te-ar mai putea interesa și
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în prima lună de la demarare, a declarat, joi, directorul general al Fondului,......
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...
Tranzacție de 5 mil. euro între Eldrive și MOON Power pe piața stațiilor de încărcare pentru mașini electrice
Tranzacție de 5 mil. euro între Eldrive și MOON Power pe piața stațiilor de încărcare pentru mașini electrice
Operatorul de stații de încărcare pentru mașini electrice Eldrive România a comandat peste 300 de stații MOON Power ...