Ponta: Îl voi informa pe Băsescu despre concluziile reuniunii. Cred că am reprezentat bine România

 Premierul Victor Ponta a declarat, la Bruxelles, că îl va informa pe preşedintele Traian Băsescu despre concluziile reuniunii Consiliului European şi că se va adresa Parlamentului, luni sau marţi, într-o sesiune extraordinară, pe această temă.
Economica.net - vin, 29 iun. 2012, 12:37
Ponta: Îl voi informa pe Băsescu despre concluziile reuniunii. Cred că am reprezentat bine România

„Am luat decizia de a ruga şi a solicita Parlamentului ca, săptămâna viitoare, poate chiar luni sau marţi, într-o sesiune extraordinară, să îmi permită să mă adresez Parlamentului pentru a prezenta concluziile acestei reuniuni şi pentru a începe împreună o colaborare Guvern-Parlament, să luăm măsurile legislative şi administrative necesare pentru a putea beneficia de Pactul de creştere economică aprobat la nivelul UE. Îl voi informa pe preşedintele României asupra tuturor problemelor discutate şi cred că am reprezentat cât am putut de bine România la aceste discuţii, iar rezultatele acestui Consiliu European pentru România sunt pozitive şi mult mai bune poate decât am fi crezut la începutul discuţiilor”, a spus Ponta.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că grupurile USL au solicitat convocarea sesiunii extraordinare pentru adresarea unui mesaj din partea premierului Victor Ponta, dar şi pentru corectarea legii votului uninominal.

„Marţi, la 10.00 dimineaţa, cerem plen reunit pentru informarea primului ministru cu privire la sesiunea Consiliului European, cu mandatul dat de Parlament, iar marţi după-amiază, de la ora 16.00, la Senat avem votul uninominal şi să vedem decizia Curţii Constituţionale ce zice, pentru a o pune de acord”, a spus Sârbu.

La rândul său, liderul senatorilor PNL, Ovidiu Mario Oprea, a declarat, pentru MEDIAFAX, că parlamentarii USL au semnat solicitarea pentru convocarea sesiunii extraordinare, urmând ca Birourile Permanente să stabilească ordinea de zi a reuniunii.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că este pentru prima dată după revoluţie când un premier îşi asumă atribuţii ale preşedintelui fără a avea mandat, el precizând că România este reprezentată nelegitim la Consiliul European.

Curtea Constituţională a decis, miercuri, cu majoritate de voturi, că preşedintele României participă la reuniunile Consiliului European, în calitate de şef al statului, această atribuţie putând fi delegată de către acesta, în mod expres, prim-ministrului.

După decizia de miercuri a Curţii Constituţionale, premierul Victor Ponta a declarat că va merge, „evident”, la Bruxelles, la Consiliul European.

Joi, premierul Victor Ponta a afirmat că a discutat, miercuri seară şi joi dimineaţă cu preşedintele Traian Băsescu despre participarea la CE şi că „rămăsese” să aibă o întâlnire cu şeful statului chiar la Bruxelles, adăugând că va încerca pe cale instituţională să rezolve conflictul.

Te-ar mai putea interesa și
Cea mai mare bancă din Rusia, Sberbank, va distribui dividende record în valoare de opt miliarde de dolari
Cea mai mare bancă din Rusia, Sberbank, va distribui dividende record în valoare de opt miliarde de dolari
Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia, va distribui acţionarilor dividende record în valoare de 750 de miliarde de ruble (8,04 miliarde de dolari) pentru rezultatele înregistrate în 2023, a......
Compania de private equity ROCA Investments a ajuns la o valoare de piață de peste 81,6 milioane de euro și țintește la 150 de milioane de euro odată cu listarea pe piața principală a BVB, în 2026
Compania de private equity ROCA Investments a ajuns la o valoare de piață de peste 81,6 milioane de euro și țintește ...
Compania de private equity ROCA Investments a ajuns la nivelul lui 2023 la o valoare de piață de 81,64 milioane euro, față ...
Bosch a finalizat investiția de 21,2 milioane de euro în extinderea Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca
Bosch a finalizat investiția de 21,2 milioane de euro în extinderea Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca
Grupul Bosch, companie germană cu circa 10.000 de angajați în România, a inaugurat o nouă clădire dedicată Centrului ...
Românii pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online
Românii pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online
În 2023, la nivelul Uniunii Europene, 13,4% din rezidenţi au cumpărat online cărţi, reviste sau ziare tipărite şi ...