Premierul Dăncilă s-a întâlnit cu ambasadorul Finlandei la Bucureşti

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a primit-o, marţi, pe Paivi Pohjanheimo, ambasadorul Republicii Finlanda în România, într-o vizită de curtoazie, în cadrul discuţiilor accentul fiind pus pe componenta cooperării în domeniul educaţiei.
Economica.net - mar, 20 mart. 2018, 17:19
Premierul Dăncilă s-a întâlnit cu ambasadorul Finlandei la Bucureşti

Potrivit unui comunicat al Guvernului, tema centrală a discuţiilor a constituit-o relaţia bilaterală dintre România şi Republica Finlanda, inclusiv în contextul colaborării în cadrul trio-ului de preşedinţii ale Consiliului UE România – Finlanda – Croaţia (2019 – 2020).

‘Prim-ministrul a apreciat discuţiile utile şi fructuoase în ceea ce priveşte cooperarea în cadrul trio-ului şi pregătirea programului de lucru comun. Provocările cu care se confruntă Uniunea Europeană impun o coordonare foarte bună la nivelul preşedinţiilor, iar pentru avansarea procesului de pregătire, dialogul bilateral cunoaşte o intensificare’, se arată în comunicatul citat.

Totodată, potrivit aceleiaşi surse, convorbirile au reconfirmat angajamentul ambelor părţi pentru consolidarea relaţiilor bilaterale, ‘cu accent pe aprofundarea cooperării economice şi valorificarea oportunităţilor oferite de cooperarea sectorială, în domenii de interes pentru ambele state precum educaţia, sănătatea sau turismul’.

‘S-a pus accent în mod deosebit pe componenta cooperării în domeniul educaţiei, pe cooperarea directă între instituţiile de învăţământ superior şi pe mobilitatea academică între cele două state, inclusiv în contextul iniţiativelor europene, cum ar fi programul Erasmus+ şi schimburile de bune practici’, precizează comunicatul.

Conform sursei citate, s-au discutat, de asemenea, perspectivele de continuare a cooperării dintre autorităţile române şi cele finlandeze în domeniul protecţiei copilului, precum şi continuarea programelor de pregătire din cadrul Autorităţii pentru Protecţia Copilului şi instituţia Avocatului Copilului.

‘Înaltul oficial român a subliniat că relaţiile dintre România şi Finlanda au un potenţial important de a creşte în lumina aniversării, în 2020, a 100 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice, aniversare care constituie o oportunitate de a promova proiecte comune. Prim-ministrul României a manifestat deschidere pentru diversificarea şi explorarea de noi domenii de colaborare între România şi Finlanda’, se mai arată în comunicatul Guvernului.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...