Preşedintele Ford România: Circa 30% din componentele modelului EcoSport se vor produce în România

Preşedintele Ford România, John Oldham, a afirmat joi, cu prilejul lansării producţiei noului EcoSport la fabrica din Craiova, că 25-30% dintre componentele modelului vor fi produse în România.
Economica.net - joi, 12 oct. 2017, 13:42
Preşedintele Ford România: Circa 30% din componentele modelului EcoSport se vor produce în România

’25-30% din componentele EcoSport sunt produse în România. Avem pe platforma noastră din Craiova 10 furnizori şi este un lucru foarte important pentru noi şi evident că ne dorim să aducem în Craiova şi în România şi alţi furnizori. Dar ne uităm şi la alte oportunităţi de a aduce şi alte produse’, a spus preşedintele Ford România.

Acesta a afirmat că volumul producţiei EcoSport va fi mai mare faţă de cel al modelului B-Max, la care fabrica a renunţat la 1 septembrie a.c., şi 60% din motoarele produse la Craiova vor fi folosite pentru echiparea EcoSport.

Potrivit preşedintelui Ford România, primele modele EcoSport produse la Craiova vor ajunge pe piaţa din Europa la începutul anului viitor, când începe şi campania la nivel european.

Compania Ford nu a anunţat până acum preţul EcoSport şi nici care va fi volumul de producţie, Oldham afirmând că estimările arată că volumul de producţie va fi mai mare decât cel al B-Max.

Fabrica Ford din Craiova a lansat, joi, producţia noului SUV EcoSport pentru piaţa din Europa pentru a acoperi, potrivit companiei, cererea în creştere a clienţilor acestui segment. Reprezentanţii Ford Europa au afirmat că pentru producţia noului model compania a investit la Craiova circa 200 de milioane de euro şi urmează să angajeze încă 1.700 persoane, astfel că la finalul anului fabrica din judeţul Dolj va avea 3.900 de salariaţi.

Fabrica din Craiova va fi singura unitate Ford unde se va produce modelul EcoSport pentru Europa (cu excepţia Rusiei). În total, fabrica va livra SUV-ul Ford pe 56 de pieţe de pe patru continente. Acestea includ pieţe foarte diverse precum Marea Britanie, Noua Caledonie (Oceania), Turkmenistan (Asia Centrală) sau Africa de Sud. Alături de noul EcoSport, la Ford Craiova va continua producţia motorului Ford 1.0 EcoBoost, singurul câştigător al titlului ‘Motorul Internaţional al Anului’ timp de patru ani consecutivi.

La lansarea producţiei EcoSport au participat preşedintele României, Klaus Iohannis, premierul Mihai Tudose, reprezentanţi ai administraţiei publice centrale şi locale, alături de aproape 4,000 de angajaţi Ford, în momentul în care de pe linia de asamblare a fabricii din Craiova a ieşit primul exemplar EcoSport.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că prin lansarea noului model Ford, industria auto din România îşi creează o reputaţie tot mai puternică pe piaţa auto europeană. ‘Aceste performanţe trebuie consolidate în continuare, prin asemenea proiecte de investiţii ambiţioase, prin profesionalism şi competitivitate. România are un potenţial economic deosebit, fapt confirmat deja de Ford şi de mulţi alţi investitori importanţi. Îmi exprim speranţa că modelul Ford EcoSport va deveni o nouă poveste de succes a companiei Ford şi a industriei auto româneşti’, a spus Iohannis.

Premierul Mihai Tudose a afirmat că lansarea noului model Ford EcoSport reprezintă ‘o nouă istorie’ în compania Ford. ‘Am emoţii, ca un iubitor de maşini, pentru ceea ce reprezintă Craiova pentru România, pentru ceea ce a făcut Ford pentru Craiova şi pentru România. (…) Nu este puţin lucru ca o companie de asemenea anvergură (…) să fie în România. Este un element de mândrie şi pentru noi şi bănuiesc că şi pentru domniile lor faptul că au găsit aici un mediu propice economic, social, uman, de toată factura pentru a face acest pas important – un nou model, o nouă istorie în compania Ford’, a spus Mihai Tudose.

Potrivit datelor companiei, vânzările de SUV-uri pe cele 20 de pieţe tradiţionale europene importante pentru Ford au crescut anul trecut cu 27% şi au adunat un sfert din totalul înmatriculărilor de autoturisme. SUV-urile Ford au crescut în vânzări cu mai mult de 30% în 2016 şi plusează cu o creştere de 27% în primele opt luni ale anului 2017.

‘SUV-urile înseamnă, de asemenea, mai multe locuri de muncă. Până la finalul anului, Ford plusează cu 1.700 de poziţii noi la Ford Craiova, totalul atingând 3.900 de locuri de muncă în zona producţiei de vehicule şi în cea de producţie de motoare. Investiţia totală pe care Ford a realizat-o în complexul de top de producţie de la Craiova începând cu martie 2008, momentul preluării facilităţilor, depăşeşte un miliard de euro’, susţin reprezentanţii Ford.

Noul Ford EcoSport oferă un nivel de versatilitate înalt şi capabilităţi îmbunătăţite, un design mai rafinat la interior şi exterior şi tehnologii sofisticate dedicate clienţilor săi, aşa cum este sistemul de tracţiune integrală Intelligent All Wheel Drive, care îmbunătăţeşte tracţiunea şi aderenţa pe şosea şi în afara acesteia. Avansatul motor diesel EcoBlue de 1,5 litri dezvoltă până la 125 CP şi oferă un nivel optimizat al emisiilor. Habitaclul redesenat oferă comenzi mai uşor de utilizat şi materiale moi la atingere, o consolă centrală nouă şi scaune mai confortabile. EcoSport este disponibil în premieră, de asemenea, într-o versiune sportivă ST-Line, aceasta fiind inspirată din gama Ford Performance.

Te-ar mai putea interesa și
Scotty The AI își face intrarea pe MEXC cu o creștere de preț de 33% (P)
Scotty The AI își face intrarea pe MEXC cu o creștere de preț de 33% (P)
La momentul redactării acestui articol, moneda meme nou apărută în spațiul crypto, Scotty the AI, a avut un debut surprinzător în cadrul programului de prelansare Kickstarter al schimbului......
Explozie la rafinăria Petromidia. Ce spun oficialii Rompetrol (KMG Internaţional)
Explozie la rafinăria Petromidia. Ce spun oficialii Rompetrol (KMG Internaţional)
O explozie a avut loc în această dimineață la Rafinăria Petromidia, cu degajări foarte mari de fum. Explozia nu a fost ...
CFR Marfă scoate la spre vânzare Hotelul Express din Predeal, la preţul de 15 milioane de lei
CFR Marfă scoate la spre vânzare Hotelul Express din Predeal, la preţul de 15 milioane de lei
CFR Marfă scoate la vânzare Hotelul Express, situat în centrul staţiunii Predeal, în cadrul procesului amplu de valorificare ...
Invazia Rusiei în Ucraina anunţă o nouă eră în Europa, consideră premierul polonez Donald Tusk
Invazia Rusiei în Ucraina anunţă o nouă eră în Europa, consideră premierul polonez Donald Tusk
Invazia rusă în Ucraina, începută cu peste doi ani în urmă, anunţă o nouă eră în Europa, o perioadă caracterizată ...