Preşedintele Germaniei îndeamnă partidele politice la un compromis pentru a evita anticipatele

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a îndemnat luni clasa politică germană să revină la masa negocierilor pentru formarea unui nou guvern şi a respins, în numele stabilităţii Germaniei şi a Europei, ideea unor alegeri legislative anticipate în perioada următoare, relatează AFP.
Economica.net - lun, 20 nov. 2017, 14:31
Preşedintele Germaniei îndeamnă partidele politice la un compromis pentru a evita anticipatele

Nu sunt planificate pentru moment alegeri anticipate, a afirmat şeful statului german, subliniind că toate partidele au datoria de a încerca să formeze un nou guvern, potrivit DPA şi Reuters.

Frank-Walter Steinmeier a spus că se aşteaptă ca toate partidele alese în parlament să fie pregătite de negocieri pentru a permite formarea unui nou guvern, după ce tratativele tripartite între blocul conservator CDU/CSU (Uniunea Creştin-Democrată/Uniunea Creştin-Socială), Partidul Liber-Democrat (FDP) şi Verzi, în vederea creării coaliţii de guvernământ, au eşuat duminică la miezul nopţii.

‘Toate partidele politice alese în parlamentul german au obligaţia de interes comun de a servi ţara noastră’, a menţionat Steinmeier într-un discurs televizat.

‘Mă aştept ca toată lumea (partidele) să fie dispuse la dialog pentru a face posibil, într-un termen rezonabil, formarea noului guvern’, a reiterat preşedintele german, a doua zi după eşecul istoric al cancelarului Angela Merkel de a constitui un nou guvern, care i-ar fi asigurat al patrulea mandat la conducerea executivului.

Conservatorii au câştigat alegerile din septembrie cu un scor sub aşteptări, de aceea Angela Merkel a fost nevoită să încerce constituirea unei coaliţii tripartite inedite la nivel naţional.

Te-ar mai putea interesa și
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ne intră banii în conturi
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ...
Poşta Română poate distribui pensiile înainte de sărbătorile pascale, dar procesul depinde de data la care compania primeşte banii, a declarat, miercuri, directorul general al operatorului......
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
Uniunea Europeană a deschis miercuri o anchetă privind piaţa publică chineză a dispozitivelor medicale, suspectând ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, se temperează activitatea în piaţa de birouri – studiu
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală (49%) estimează că investiţiile în domeniu vor creşte în ...
Grindeanu, despre constructorul Podului de la Brăila: Se joacă cu focul!
Grindeanu, despre constructorul Podului de la Brăila: Se joacă cu focul!
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu i-a transmis miercuri un avertisment public constructorului Podului de la Brăila, ...