Preşedinţia acuză Guvernul de netransparenţă: OUG pentru conducerea ANCOM, un semnal îngrijorător

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi, a criticat, vineri, într-o conferinţă de presă, adoptarea de către Guvern a ordonanţei de urgenţă prin care a fost modificată procedura de numire a conducerii Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), calificând această procedură drept una netransparentă, care transmite un semnal îngrijorător.
Economica.net - vin, 28 apr. 2017, 10:08
Preşedinţia acuză Guvernul de netransparenţă: OUG pentru conducerea ANCOM, un semnal îngrijorător

„Recurgerea la ordonanţă de urgenţă, care a fost înscrisă pe ordinea de zi suplimentară, se constituie într-un alt semnal îngrijotător în legătură cu modul netransparent în care acţionează Guvernul. Mai mult decât atât, această ordonanţă pur şi simplu a răsărit pe ordinea de zi a Guvernului, ordinea de zi suplimentară, care este o metodă netransparentă folosită din nou de acest guvern. Guvernul trebuie să înţeleagă că transparenţa, predictibilitatea, modul în care se adoptă aceste acte normative sunt esenţiale pentru abordarea pe care o au faţă de actul responsabil de guvernare şi faţă de cetăţenii acestei ţări. Respectarea Constituţiei este obligatorie pentru toate instituţiile statului, iar acest fapt este unul îngrijorător”, a declarat Mădălina Dobrovolschi într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui a precizat că Guvernul avea la îndemână toate instrumentele pentru a rezolva situaţia de la ANCOM şi anume numirea unor noi persoane în conducerea instituţiei.

„Dacă Guvernul şi-ar fi dorit să rezolve această situaţie printr-o formulă urgentă, avea şi instrumentele, avea şi timpul la dispoziţie pentru că, până la urmă, această instituţie nu are conducere de ceva luni, deci exista posibilitatea ca situaţia să fie rezolvată prin folosirea legislaţiei în vigoare, prin simplul fapt al numirii altor persoane pentru locurile vacante”, a mai spus Dobrovolschi.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu, a declarat, joi, că în şedinţa a fost aprobată o ordonanţă de urgenţă care modifică legea de funcţionare a Autorităţii Naţionale în Telecomunicaţii ANCOM, respectiv numirea preşedintelui şi vicepreşedinţilor acestei instituţii se va face la propunerea Guvernului, aşa cum era şi înainte de modificare, dar cu aprobarea plenului Camerelor reunite. Înainte de aprobarea acestei OUG conducerea ANCOM era numită de către preşedintele României, la propunerea Guvernului.

Te-ar mai putea interesa și
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate directorilor și membrilor Consiliului de Supraveghere în anul 2023,......
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...