Preţurile activelor imobiliare în România sunt cu 25% mai scăzute decât în anul 2006 – BCR

Preţurile activelor imobiliare pe piaţa românească sunt cu 25% mai scăzute comparativ cu anul 2006 (înaintea crizei economice - n.a.), aceasta fiind cea mai înceată recuperare în regiunea Europei Centrale şi de Est, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, Dana Demetrian, vicepreşedintele BCR pentru Retail & Private Banking, referindu-se la sustenabilitatea pieţei creditării imobiliare în România.
Economica.net - mie, 07 iun. 2017, 09:19
Preţurile activelor imobiliare în România sunt cu 25% mai scăzute decât în anul 2006 - BCR

De asemenea, preţurile activelor imobiliare în România sunt cu 10% mai ridicate comparativ cu anul 2013, acesta fiind al doilea cel mai încet ritm de creştere dintre statele din regiune, a subliniat reprezentanta BCR.

Dana Demetrian a arătat că semnalele de alarmă care ar indica o supra-încălzire a pieţei imobiliare, dar care momentan nu se întrevăd pe piaţa românească, sunt creşterea investitorilor în active imobiliare prin credit, dezvoltarea accelerată a reţelelor de agenţii imobiliare şi solicitarea de parteneriate bancare, produsele ‘inovatoare’ de creditare imobiliară (de exemplu creditul-punte din anii 2007-2008).

În teorie, factorii posibili favorizanţi pentru o supra-încălzire a pieţei sunt dobânzile scăzute, creşterea preţurilor activelor imobiliare, creşterea volumelor de credite imobiliare.

BCR este lider în creditarea imobiliară şi a finanţat în ultimii 10 ani achiziţionarea a peste 100.000 de case, suprafaţa imobilelor finanţate reprezentând de 18 ori suprafaţa Bucureştiului. Aproximativ 51.000 de case au fost finanţate de BCR prin programul Prima Casă.

Te-ar mai putea interesa și
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat azi prețurile benzinei vândute în stațiile proprii, menținând prețul motorinei....
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului
Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul ...
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a scos la licitație lucrările pentri finalizarea ...
De la poarta fermei pe raft. Cum se modifică prețurile în România vs celelalte state din UE
De la poarta fermei pe raft. Cum se modifică prețurile în România vs celelalte state din UE
Luând ca exemplu merele, produs pentru care există date atât la nivel local cât și pentru mare parte dintre statele ...