Prima reţea de hipermarketuri care ajunge la 100 de magazine. Deschid un nou magazin în Bucureşti

Kaufland, cel mai mare retailer alimentar din România după cifra de afaceri, va intra în 2015 cu o reţea de cel puţin 100 de magazine. Următoarea deschidere va fi în Bucureşti.
Alina Stanciu - lun, 05 mai 2014, 21:04
Prima reţea de hipermarketuri care ajunge la 100 de magazine. Deschid un nou magazin în Bucureşti

Kaufland, cel mai mare retailer alimentar din România, cu afaceri de aproximativ 1,6 miliarde de euro anul trecut, va ajunge anul acesta pragul de 100 de hipermarketuri, marcând astfel o premieră pe plan local pe segmentul magazinelor de format mare. Retailerul a inaugurat deja, în primele două luni ale acestui an, trei unităţi, în Târgu Mureş,  Oradea şi Târgovişte ajungând la o reţea naţională de 92 de magazine. „Şi în acest an Kaufland România îşi va menţine ritmul mediu de expansiune de până acum, având in plan inaugurarea a 10 noi magazine atat în Bucureşti, cât şi în ţară”, au declarat pentru ECONOMICA.NET oficialii Kaufland.

Se deschide al şaptelea hipermarket din Bucureşti!

Potrivit datelor companiei, cel mai avansat din punct de vedere al lucrărilor de construcţie este hipermarketul din cartierul Bucureştii Noi. Restul de magazine aflate în construcţie sunt în diferite grade de finalizare. ” Lucrările de construcţie au început şi se află la momentul actual în stadii diferite de execuţie (grad de finalizare între 5 şi 75%), cel mai avansat fiind magazinul din Bucureştii Noi”, mai spun reprezentanţii retailerului german. 

În cartierul din nordul Capitalei, pe Bd Bucureştii Noi nr 93, nemţii de la Kaufland au cumpărat terenul fostei fabrici de confecţii Beta Impex, unde se va inaugura al şaptelea hipermarket din Bucureşti şi al 93-lea din ţară.

Destul de avansat cu construcţia este şi magazinul din cartierul bucureştean Valea Oltului ( nr 195-197)Tot în Bucureşti, retailerul va mai inaugura până la finele anului o unitate în Apărătorii Patriei şi un altul pe Tudor Vladimirescu.  

Totodată, sunt programate inaugurări pentru 2014 la Vatra Dornei, pe un teren 1,3 hectare cumpărat de la producătorul de cherestea Regnafor pentru 3,1 milioane lei, dar şi unul în Gherla. Pe terenul unde se va construi Kaufland Gherla a funcţionat la începutul secolului o cazarmă militară, iar ulterior fabrica de confecţii metalice Someg SA.

În Capitală, Kaufland operează deja pe şoseaua Colentina, bulevardul Barbu Văcărescu, strada Sebastian, strada Răcari, şoseaua Pantelimon şi Valea Cascadelor. 

Kaufland pe 5.500 de mp

Noile magazine Kaufland vor avea suprafeţe cuprinse între 2.500 şi 5.500 de mp, cel mai mare urmând a fi hipermarketul din Valea Oltului. De altfel, viitorul Kaufland Brâncuşi va avea magazin la nivelul solului, iar parcarea deasupra, la E1. Va fi astfel printre puţinele magazine Kaufland cu locuri de parcare în interior. Până acum, o astfel de situaţie există în cazul Kaufland Mihai Bravu, unde parcarea clienţilor se afla la nivelul -1, iar suprafaţa de vânzare se găseşte la parter; sau Kaufland Pantelimon unde parcarea este  la nivelul solului, iar magazinul la primul etaj.

Sortimentul magazinelor Kaufland conţine aproximativ 18.000 de articole diverse cu variaţii semnificative în funcţie de suprafaţa de vânzare şi/sau cifra de vânzări a magazinului (produse de marcă, produse regionale, mărci exclusive şi mărci proprii).

Kaufland, parte a grupului german de retail Lidl&Schwarz, din care face parte şi discounterul Lidl, a deschis primul magazin din România în 2005.

Grupul Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.110 de magazine în 7 ţări, în Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, Croaţia, Bulgaria şi România

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Suma de 280 de milioane, strânsă de proiectul PUMP în prevânzare, nu doar că a depășit estimările inițiale, ci evidențiază și pofta în creștere constantă a comunității crypto pentru......
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia a acuzat joi Armenia că încearcă să rupă legăturile din ce în ce mai fragile între cele două ţări, într-un ...
Forţele ruse atacă obiective de infrastructură critică din apropierea oraşului Dnipro
Forţele ruse atacă obiective de infrastructură critică din apropierea oraşului Dnipro
Forţele ruse au atacat vineri dimineaţa obiective de infrastructură critică din districtul Kamianske, în apropierea ...
Cât vinde în week-end un mare retailer alimentar din România
Cât vinde în week-end un mare retailer alimentar din România
În contextul discuțiilor legate de închiderea supermarketurilor și hypermarketurilor în week-end sau reducerea programului ...