Primarul comunei Şelimbăr, Daniel Maricuţa, reţinut de DNA

Procurorii DNA l-au reţinut miercuri pe primarul comunei Şelimbăr, judeţul Sibiu, Daniel Maricuţa, acuzat de fapte de corupţie, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.
Economica.net - mie, 25 nov. 2015, 13:17
Primarul comunei Şelimbăr, Daniel Maricuţa, reţinut de DNA

Potrivit surselor citate, la DNA Alba vor fi aduse pentru audieri aproximativ 20 de persoane.

În 14 octombrie, procurorii DNA au efectuat percheziţii în 61 de locaţii situate în judeţele Sibiu, Braşov, Ilfov şi Neamţ, printre care şi la Primăria Şelimbăr, la Oficiul de Cadastru Sibiu, la locuinţele mai multor angajaţi şi la primarul Daniel Maricuţa, iar ancheta vizează retrocedări ilegale de suprafeţe de teren, în valoare de peste 114 milioane euro, declarau la acea dată pentru AGERPRES surse judiciare.

Percheziţii au avut loc şi la secretarul comunei Şelimbăr, la un specialist în cadastru, la consilierul personal al edilului, dar şi la alţi consilieri locali, la foşti primari sau viceprimari şi la sediile unor societăţi comerciale deţinute de Maricuţa prin interpuşi.

De asemenea, au fost descinderi şi la mai mulţi notari publici din Sibiu: BNP Bianu Victoria, BNP Bucşă Radu Gabriel, BNP Tolciu Mariana Ionela şi BNP Tolciu Tudor Flaviu, BNP Suciu Dorin, precizau sursele.

Procurorii DNA efectuează cercetări faţă de primarul comunei Şelimbăr, Daniel Maricuţa, căruia un dezvoltator, care a construit mai multe blocuri, i-ar fi oferit, în schimbul eliberării autorizaţiei de construcţie şi a altor documente, cu titlul de mită, apartamente în valoare totală de peste 1,8 milioane euro, arătau sursele.

Sursele citate au menţionat că pe raza comunei Şelimbăr s-au construit mai multe cartiere de case şi blocuri şi că niciun dezvoltator nu ar fi putut obţine autorizaţie de construire, avize, decât dacă gruparea infracţională care ar fi condusă de Daniel Maricuţa obţinea foloase materiale.

Pe de altă parte, conform surselor, sumele de bani rezultate din valorificarea terenurilor ar fi fost supuse unor acţiuni de reciclare prin transferuri succesive între conturile oamenilor de încredere ai primarului, investite în acţiuni la diverse fonduri.

De asemenea, primarul comunei Şelimbăr, Daniel Maricuţa, şi apropiaţi ai acestuia erau suspectaţi că ar fi modificat şi falsificat documente de punere în posesie, astfel ca, prin interpuşi, să devină proprietari ai terenurilor aflate în zona comercială sau cea de centură a oraşului Sibiu pe care le-au valorificat ulterior la preţuri foarte mari, au mai subliniat sursele citate.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii mai multor fapte penale, între care constituire de grup infracţional organizat, trafic de influenţă, abuz în serviciu şi spălare de bani, în legătură cu dobândirea de terenuri pe raza comunei Şelimbăr de la persoane îndreptăţite la reconstituire şi la eliberarea titlurilor de proprietate.

Te-ar mai putea interesa și
Leferman, Berarii României: Suntem la 20% grad de colectare a ambalajelor SGR puse în piaţă
Leferman, Berarii României: Suntem la 20% grad de colectare a ambalajelor SGR puse în piaţă
Gradul de colectare înregistrat prin Sistemul de Garanţie-Returnare (SGR) a înregistrat o creştere exponenţială de la începutul acestui an pentru că trasabilitatea este foarte bună,......
Ana Hotels redeschide hotelul Europa din Eforie Nord, după investiții de 14 milioane de euro
Ana Hotels redeschide hotelul Europa din Eforie Nord, după investiții de 14 milioane de euro
Ana Hotels redeschide pe 16 aprilie hotelul Europa din Eforie Nord, după investiții de 14 milioane de euro. Clădirea a ...
Compania rusă Avtovaz începe producţia de maşini în Azerbaidjan
Compania rusă Avtovaz începe producţia de maşini în Azerbaidjan
Cea mai mare companie auto rusească, Avtovaz, a început asamblarea maşinilor Lada în Azerbaidjan, intenţionând să ...
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează – Ministrul Mediului
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează – Ministrul Mediului
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează şi să ofere la casă contravaloarea ...