Primul hotel Park Inn din România se deschide anul acesta la Bucureşti

Compania Bucureşti Turism, care deţine hoelul Radisson Blu şi complexul Centre Ville din Capitală, aduce un nou brand al Rezidor în Bucureşti. 
Economica.net - vin, 27 mart. 2015, 22:01
Primul hotel Park Inn din România se deschide anul acesta la Bucureşti

Compania Bucureşti Turism va inaugura anul acesta primul hotel sub brandul Park Inn, parte din portofoliul lanţului internaţional, Rezidor, după finalizarea lucrărilor de transformare a complexului Centre Ville. 

Bucureşti Turism a anunţat încă din toamna lui 2013 că va transfroma o parte din camerele Centre Ville, aflat lângă Radisson Blu, în primul hotel sub brandul Park Inn din România, clasificat la trei stele. 

Carlson Rezidor a anunţat că Park Inn by Radisson Bucharest Hotel & Residence va avea 210 camere şi este programat pentru deschidre în trimestrul IV al acestui an. 

„Suntem încântaţi să aducem brandul Park Inn în România, o țară care prezintă mai multe oportunități pentru hoteluri midscale în București și orașele secundare. Bazându-se pe succesul şi performanţele Radisson Blu, Park Inn va capta o piață suplimentară și ne va permite să utilizăm sinergiile legate de vânzări, marketing și operațiuni”, a declarat Wolfgang M. Neumann, preşedinte şi CEO al Rezidor. 

Designul hotelului Park Inn de la Bucureşti va fi realizat de agenţia begiană Creneau International şi va oaferi 210 camere şi apartamente, un lobby-lounge cu bar, un restaurant, patru săli de conferinţă şi 80 de locuri de parcare. The Park Inn by Radisson Bucharest Hotel & Residence va fi operat de Rezidor Hotel Group.

Carlson Rezidor Hotel Group este unul dintre cele mai mari lanţuri hoteliere din lume şi are 1.350 de hoteluri funcţionale şi în dezvoltare, cu un total de 180.000 de camere âăn 105 ţări. Din portofoliul Carlson Rezidor fac parte brandurile Quorvus Collection, Radisson Blu, Radisson, Radisson Red, Park Plaza, Park Inn by Radisson and Country Inns şi Suites By CarlsonSM.

Acţionarul majoritar al Bucureşti Turism este parte a grupului israelian Elbit Medical Imaging (EMI), prezent în România şi prin firma Plaza Centers, dezvoltatorul proiectului Dâmboviţa Center (Casa Radio). La rândul sau, EMI este controlat de Europe Israel Ltd.

Bucureşti Turism a înregistrat anul trecut un profit brut de  2,52 milioane de euro, dublu faţă de 2013. Cifra de afaceri pentru 2014 a fost de 25,7milioane de euro, în uşoară scădere faţă de anul anterior. 

Sheraton în loc de Howard Johnson

Un alt lanţ hotelier aduce la Bucureşti un nou bran. Starwood & Resorts intră pe piaţa din România cu brandul Sheraton, după ce a semnat un contract de franciză cu Grand Plaza Hotel, fostul Howard Johnson din Bucureşti, potrivit Mediafax

Sheraton Bucharest Hotel va avea 270 de camere, două restaurante, un bar şi un club lounge. Starwood Hotels & Resorts Worldwide are aproape 1.200 de hoteluri în 100 de ţări şi 181.400 de angajaţi în cadrul proprietăţilor sale deţinute şi administrate. Din portofoliul companiei fac parte brandurile: Sheraton,  Sf. Regis, Luxury Collection, W, Westin, Le Méridien, Four Points by Sheraton, Aloft şi Element.

Extindere pe piaţa hotelieră din România îşi doresc şi polonezii de la Orbis, care au preluat la începutul acestui an 38 de hoteluri operaţionale ale Accor, inclusiv cele din România. Cel mai recent hotel deschis sub un brand Accor este Mercure din Bucureşti, o investiţie de 9 milioane de euro a familiei Dogariu, care controlează firma Dentotal Investement. Pe termen scurt, Accor caută parteneri pentru deschiderea de noi hoteluri la Bucureşti, dar şi în oraşele din provincie. 

Te-ar mai putea interesa și
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni mai repede faţă de......
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia nu poate să cedeze Kievului rachetele sale Patriot
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia ...
Premierul polonez Donald Tusk a avertizat vineri că în Ucraina "situaţia pe front este critică" şi săptămânile următoare ...