Profitul Daimler a depăşit estimările datorită vânzărilor record raportate de Mercedes

Grupul german Daimler AG a raportat o creştere de 21% a profitului operaţional în trimestrul trei din 2014, după ce livrările modelului de vârf Mercedes-Benz S-Class au fost mai mult decât duble, transmit Bloomberg şi Reuters.
Economica.net - joi, 23 oct. 2014, 10:01
Profitul Daimler a depăşit estimările datorită vânzărilor record raportate de Mercedes

În perioada iulie-septembrie 2013, profitul operaţional a urcat la 2,79 miliarde de euro (3,53 miliarde de dolari), de la 2,3 miliarde de euro în trimestrul trei din 2013, în timp ce analiştii estimau un câştig de 2,56 miliarde de euro, scrie Agerpres.

Profitul diviziei Mercedes-Benz Cars, care include şi brandul Smart, a ajuns la 8,5% din venituri, cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani.

‘Strategia noastră îşi arată roadele. Profitabilitatea este în creştere şi privim cu optimism spre viitor’, a afirmat directorul general Dieter Zetsche.

Daimler şi-a menţinut obiectivul de majorare semnificativă a profitului operaţional pe 2014, de la 9,7 miliarde de euro în 2013, datorită sporirii livrărilor de vehicule.

În perioada iulie-septembrie 2013, livrările Mercedes au urcat cu 13%, la 1,2 milioane de vehicule, mai rapid decât al rivalelor BMW şi Audi. În trimestrul trei din 2014 vânzările au urcat cu 9%, la 431.000 vehicule, un nivel record pentru Mercedes. BMW urmează să anunţe rezultatele financiare în 4 noiembrie, în timp ce compania mamă a Audi, Volkswagen AG, va da publicităţii datele financiare în 30 octombrie.

Săptămâna trecută, Daimler a raportat o creştere de 29% a profitului operaţional trimestrial al Mercedes-Benz Cars, cea mai mare afacere a companiei germane.

După acest anunţ, acţiunile Daimler au înregistrat la bursa de la Frankfurt cel mai semnificativ avans din ultimele 15 luni. Anul acesta, titlurile producătorului german de vehicule şi camioane au scăzut cu 8,3%, evaluând Daimler la 61,7 miliarde de euro.

În trimestrul trei din 2014, profitul operaţional la divizia de lux Mercedes-Benz Cars a urcat la 1,61 miliarde de euro (2,04 miliarde de dolari), de la 1,25 miliarde de euro în perioada similară din 2013. Daimler a anunţat că îşi menţine estimările privind performanţele din 2014 ale diviziilor sale, inclusiv cea de camioane, Daimler Trucks, unde câştigurile de bază trimestriale au urcat cu 17%, la 618 milioane de euro.

Directorul general al Daimler, Dieter Zetsche, vrea ca Mercedes să-şi recâştige poziţia de lider al vânzărilor de automobile de lux, de la rivalele BMW şi Audi, şi să sporească marja de profit a diviziei la 10%. Strategia include lansarea a 30 de modele noi şi reducerea cheltuielilor cu două miliarde de euro, în perioada 2012 – 2014.

Daimler AG, proprietarul Mercedes, şi Volkswagen AG, compania care deţine Audi, vrea să detroneze BMW din poziţia de lider mondial al vânzărilor de automobile de lux până la sfârşitul deceniului. Cei trei producători auto se aşteaptă în 2014 la al patrulea an consecutiv de vânzări record, datorită redresării cererii în Europa.

În iulie 2013, Daimler a inaugurat oficial la Sebeş, în România, unitatea de producţie pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz, fiind create, astfel, circa 250 de locuri de muncă.

Linia de montaj, compusă din două linii principale şi 11 linii secundare, a fost transferată din Germania şi este parţial automatizată. Pentru lucrările de construcţie, asamblare linie şi infrastructură s-au investit aproximativ 30 de milioane de euro şi s-au creat 250 de noi locuri de muncă.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...