Profitul Deutsche Bank a coborât cu 29% în T2, din cauza taxelor mai ridicate şi scăderii veniturilor

Profitul net al Deutsche Bank, cea mai mare bancă de investiţii din Europa, a scăzut cu 29% în trimestrul doi din 2014, din cauza taxelor mai ridicate, a reducerii veniturilor şi a instabilităţii politice care a afectat pieţele financiare, transmit AP şi Bloomberg.
Economica.net - mar, 29 iul. 2014, 13:41
Profitul Deutsche Bank a coborât cu 29% în T2, din cauza taxelor mai ridicate şi scăderii veniturilor

În perioada aprilie-iunie 2014, profitul net a scăzut la 238 milioane de euro (320 milioane de dolari), de la 335 milioane de euro în trimestrul doi din 2013. Veniturile băncii germane au înregistrat un declin de 4%, la 7,86 miliarde de euro, de la 8,215 miliarde de euro în perioada aprilie-iunie 2013.

‘Mediul operaţional este complex iar evenimentele din Ucraina şi Orientul Mijlociu ar putea avea efecte asupra pieţelor financiare şi asupra clienţilor noştri şi vom continua să ne adaptăm schimbărilor rapide decise de autorităţile de reglementare’, au declarat cei doi directori generali de la Deutsche Bank, Juergen Fitschen şi Anshu Jain.

Profitul înainte de taxe a urcat cu 16% în trimestrul doi din 2014, la 917 milioane de euro, în timp ce analiştii se aşteptau la 702 milioane de euro.

La divizia de investiţii bancare profitul înainte de taxe a crescut cu 17%, la 885 milioane de euro, în timp ce analiştii se aşteptau la 703 milioane de euro.

Acţiunile Deutsche Bank au urcat marţi cu 1,4%, la 27,06 euro, la bursa de la Frankfurt.

Indicele de adecvare a capitalului Tier 1 (un indicator al solidităţii financiare) a urcat la 11,5% la 30 iunie, de la 9,5% la 31 martie, ceea ce plasează banca germană peste majoritatea rivalilor europeni.

Luna trecută, Deutsche Bank a finalizat cu succes o vânzare de acţiuni în valoare de 8,5 miliarde de euro destinată consolidării capitalului şi finanţării restructurării celei mai mari bănci germane.

Investitorii şi-au exercitat 99,1% din drepturile de subscriere cu ocazia vânzării a 299,8 milioane de noi acţiuni, la un preţ de 22,50 euro per titlu, a informat banca germană într-un comunicat. Restul noilor acţiuni vor fi vândute pe piaţă, a precizat Deutsche Bank.

În mai, Deutsche Bank a strâns alte 1,75 miliarde de euro din vânzarea de acţiuni către un vehicul de investiţii deţinut de fostul premier din Qatar, şeicul Hamad Bin Jassim Bin Jabor Al-Thani.

În 8 mai, Deutsche Bank a anunţat că a investit 10 milioane de euro într-un centru de tehnologie la Bucureşti.

Pentru centrul DB Global Technology, banca germană a accesat schema de ajutor de stat pentru dezvoltarea investiţiilor în tehnologie şi va beneficia de o finanţare din partea statului român de 15,6 milioane euro.

Centrul DB de la Bucureşti este al patrulea centru de tehnologie al băncii germane, care mai deţine două centre în Rusia şi unul în SUA, în Carolina de Nord, a declarat Mihai Ionescu, reprezentantul Deutsche Bank în România. El a arătat că centrul DB are în prezent 65 de angajaţi, iar numărul acestora vă ajunge la 200 la finalul anului, până la sfârşitul anului 2016 urmând să fie create în total 500 de locuri de muncă în domeniul IT & C.

Reprezentantul Deutsche Bank în România, Mihai Ionescu, a menţionat că banca germană nu intenţionează în acest moment să îşi dezvolte activitatea în România, din motive care ţin de strategie şi contextul regional.

Te-ar mai putea interesa și
Ungaria va da în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare
Ungaria va da în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare
Guvernul ungar intenţionează să dea în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare, a declarat joi şeful de Cabinet al premierului ungar Viktor Orban, Gergely Gulyas,......
OVES Enterprise: investițiile în inovație și în crearea de noi produse ar putea genera o creștere de circa 30% a industriei locale de IT în 2024
OVES Enterprise: investițiile în inovație și în crearea de noi produse ar putea genera o creștere de circa 30% a industriei ...
Blocajul în care se află piața românească de IT, marcată de disponibilizări, de suspendări de proiecte, de contextul ...
Încasările Fiscului au crescut cu 41,8 miliarde lei în primul trimestru
Încasările Fiscului au crescut cu 41,8 miliarde lei în primul trimestru
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a avut încasări de 97,1 miliarde lei în primul trimestru al acestui an, ...
SkyShowtime, parteneriat cu Digi România. Operatorul introduce întregul pachet de servicii SkyShowtime în grila sa de programe
SkyShowtime, parteneriat cu Digi România. Operatorul introduce întregul pachet de servicii SkyShowtime în grila sa de ...
SkyShowtime anunță primul parteneriat în Europa Centrală și de Est cu Digi România, care, începând din 25 aprilie ...