Profitul Enel a crescut cu 3,4%, în primul semestru din 2015

Profitul Enel, cea mai mare companie de utilităţi din Italia, a crescut cu 3,4% în primul semestru din 2015, datorită cererii mai ridicate pentru electricitate din America Latină, transmite Bloomberg.
Economica.net - joi, 30 iul. 2015, 09:54
Profitul Enel a crescut cu 3,4%, în primul semestru din 2015

Profitul net a urcat la 1,6 miliarde de euro (1,8 miliarde de dolari) în primele şase luni din acest an, în timp ce analiştii se aşteptau la 1,51 miliarde de euro. Veniturile au crescut cu 4,2%, la 37,6 miliarde de euro, scrie Agerpres.

Enel îşi reduce costurile şi vinde active pentru a-şi întări bilanţul. De asemenea, îşi reorganizează activitatea diviziei din America Latină, separând subsidiara din Chile de restul regiunii.

‘Procesul de simplificare a activităţii diviziei din America Latină continuă conform programului, în timp ce divizia de energie regenerabilă înregistrează o creştere solidă’, a afirmat directorul general, Francesco Starace.

Joi, acţiunile Enel au urcat cu 0,8%, la 4,286 euro, la Bursa de la Milano. Anul acesta titlurile au crescut cu 16%. Datoria netă a companiei a crescut cu 7%, la 39,8 miliarde de euro.

Enel, controlată de statul italian, care deţine active în România şi Rusia, îşi vinde participaţia de 66% la compania slovacă de electricitate Slovenske Elektrarne, în cadrul planului destinat reducerii datoriilor prin vânzarea unor active evaluate la cinci miliarde de euro. Participaţia este evaluată de analişti la aproximativ două miliarde de euro.

Joi, Enel a anunţat că vânzarea participaţiei deţinute la Slovenske Elektrarne va avea loc în două etape. O participaţie minoritară va fi vândută până la sfârşitul anului, iar restul după finalizarea celor două reactoare nucleare. Guvernul slovac şi-a exprimat intenţia de a-şi majora propria participaţie la compania de utilităţi de la 34% în prezent până la 51%.

Activele Enel din România (64,4% în Enel Distribuţie Muntenia şi Enel Energie Muntenia, 51% în Enel Distribuţie Banat, Enel Distribuţie Dobrogea şi Enel Energie şi 100% din acţiunile Enel România) reprezintă companii care gestionează o reţea de 91.000 de kilometri ce distribuie aproximativ 14 TWh pe an (cu o cotă de piaţă de 34%), care vând aproximativ 9 TWh/an unui număr de aproximativ 2,6 milioane clienţi, dintre care 2,4 milioane sunt clienţi rezidenţiali (aproximativ 20% din piaţa de retail) şi 200.000 sunt companii.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...