Profitul înainte de taxe al UniCredit Ţiriac Bank a urcat anul trecut cu 9,4%, la 46 mil. euro

Profitul înainte de taxe al UniCredit Ţiriac Bank a crescut anul trecut cu 9,4%, de la 42 de milioane de euro în 2011 la 46 de milioane de euro, ca urmare a reducerii cheltuielilor cu provizioanele de risc de credit.
Economica.net - vin, 15 mart. 2013, 17:29
Profitul înainte de taxe al UniCredit Ţiriac Bank a urcat anul trecut cu 9,4%, la 46 mil. euro

Excluzând impactul cursului de schimb, profitul înainte de taxe a avansat cu 15,1%.

Câştigul operaţional net a urcat anul trecut cu 16,6%, la 46 milioane de euro, se arată în raportul financiar al băncii italiane UniCredit, potrivit datelor raportate către grupul mamă de UniCredit Ţiriac Bank.

Cheltuielile cu provizioanele de risc de credit ale UniCredit Ţiriac Bank au scăzut cu 15,4% anul trecut, de la 106 milioane de euro la 90 de milioane de euro, contribuind astfel la îmbunătăţirea rezultatului.

Veniturile operaţionale au scăzut cu 4,2%, de la 291 milioane de euro la 271 milioane de euro, evoluţia fiind cauzată de un declin cu 14,2% al veniturilor nete din dobânzi, la 161 milioane de euro. Încasările nete din taxe şi comisioane au stagnat la 56 milioane de euro, iar veniturile din diferenţe de curs de schimb şi din instrumente derivate deţinute la valoare justă prin contul de profit şi pierdere au avansat cu 25,7%, la 59 milioane de euro.

Soldul creditelor a crescut anul trecut cu 6,6%, la 3,58 miliarde de euro, în timp ce depozitele au urcat cu 17%, la 3,11 miliarde de euro.

În trimestrul al patrulea, UniCredit Ţiriac Bank a avut un profit înainte de taxe de 10 milioane de euro, în urcare de la 9 milioane de euro în acelaşi interval din 2011. Veniturile operaţionale au avansat uşor, de la 74 milioane de euro la 75 milioane de euro în acest interval.

UniCredit Group este prezent în România prin UniCredit Ţiriac Bank şi mai multe companii de servicii financiare.

Datele privind UniCredit Ţiriac Bank incluse în raportul financiar al băncii italiene reprezintă raportări realizate intern conform unei metodologii contabile specifice, fiind uşor diferite faţă de cele pe care banca din România le raportează local.

Te-ar mai putea interesa și
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat amenzile pentru e-Factura pâna la 1 iunie (Video)
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat ...
Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru activităţi productive şi pentru industria prelucrătoare, o schemă mult aşteptată pentru mediul de afaceri, în valoare de 500 de milioane......
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
ING Bank și-a reînnoit certificatele de securitate ale Home’Bank și a transmis un mesaj clienților.
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Air Malta, compania națională a insulelor malteze, va efectua ultimul zbor pe 30 martie. Guvernul maltez a decis în toamna ...
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Preşedinta în exerciţiu a Republicii Moldova, Maia Sandu, este favorită în perspectiva viitoarelor alegeri prezidenţiale ...