PROGNOZA METEO: Iarna nu se lasă. Lapoviţe şi fulguieli, în estul ţării

PROGNOZA METEO: În primele zile ale săptămânii, primăvara preferă vestul şi centrul ţării, unde nu se aşteaptă precipitaţii şi soarele predomină, iar în orele amiezelor vor fi 14...15 grade în termometre. Însă în sud şi sud-est vorbim despre nori care mai scutură precipitaţii, ce-i drept slabe cantitiativ, însă nu doar ploi, ci şi lapoviţe sau fulguieli trecătoare.  
Economica.net - Dum, 09 mart. 2014, 16:19
PROGNOZA METEO: Iarna nu se lasă. Lapoviţe şi fulguieli, în estul ţării

PROGNOZA METEO: Luni în sud şi sud-est încă mai sunt înnorărişi, mai ales în orele dimineţii, mai sunt de aşteptat pe alocuri ploi slabe, şi trecător câţiva fulgi de nea. Şi la munte mai ninge puţin, însă în restul ţării vorbim despre o zi însorită, dar cu vânt mai alert în majoritatea regiunilor. Însă cele mai puternice rafale, de peste 60 de km/h, sunt de aşteptat tot în Bărăgan, Dobrogea şi sudul Moldovei, în timp ce în zona montană înalta se depsesc 80 km/h. La amiază vorbim despre temperaturi de 5…6 grade în Dobrogea şi 14 grade în nord-vest.

În Transilvania se anunţă o zi însorită luni, precipitaţiile se opresc şi doar vântul încă da semne de agitaţie, iar până la amiază se adună în termometre 7 grade la Miercurea Ciuc şi 10 la Sibiu, Albă Iulia şi Târgu Mureş.

Spre nord-vest regăsim acelaşi tablou meteo, soare pe săturate şi din când în când vânt mai nervos, cu 13 grade la amiază în Baia Mare şi 12 grade la Oradea.

Către sud, spre Banat, norii stau mai adunaţi, însă nu lasă precipitaţii. Dar fără soare generos, temperaturile scad puţin faţă de ziua precedentă, nu vor fi luni mai mult de 11 grade în Timişoara, 10 la Deva şi 9 la Reşiţa.

În Oltenia şi luni sunt înnorări, dar numai izolat plouă puţin şi slab, iar în zorii zilei, în sudul extrem al regiunii, sunt condiţii de lapoviţă sau fulguieli trecătoare.

Iarna încă nu îşi ia adio nici de la locuitorii Munteniei, şi aici în prima parte a zilei vor mai fi câteva lapoviţe sau ninsori slabe, cel mai probabil în sudul regiunii, spre Lunca Dunării. În rest mai plouă puţin şi slab, dar către Bărăgan vântul este în continuare puternic, rafalele depăşesc şi azi 60 de km/h

Norii insistenţi care lasă catiav stropi de ploaie vor fi şi în Dobrogea, vântul puternic nu se domoleşte nici el, dar temperaturile mai cresc faţă de ziua precedentă, vorbim despre maxime de 7 grade în Constanţa şi 9 la Tulcea.

Şi în Moldova, cel puţin în sudul regiunii, unde şi cerul este mai noros, încă vorbim despre rafale serioase ale vântului, dar în centru şi nord soarele se arată cu mai multă generozitate. Prin urmare, la amiază vor fi 9 grade la Galaţi, dar 12 în Bacău şi 11 la Vaslui sau Botoşani.

În Bucureşti norii acoperă soarele bună parte din zi şi trecător mai plouă slab. Prin urmare, la amiază nu se depăşesc 8…9 grade, resimţite însă că mai puţine din cauza vântului puternic. Presiunea atmosferică scade uşor de la 763 mm Hg.

PROGNOZA METEO: Marţi vremea se încălzeşte uşor, maximele pornesc de la 7 grade în depresiuni şi ating 15 grade în partea de nord-vest a ţării, căci soarele este tot mai prezent şi doar prin sud încă mai sunt nori ce lasă izolat câteva picături de ploaie. Iar în est încă mai sunt rafale de peste 50 km/h, în timp ce la munte se mai pot depăşi 70 km/h.

Vremea se încălzeşte puţin şi în Bucureşti, maximă zilei atinge aproximativ 11 grade, deşi vorbim despre cer parţial acoperit de nori şi nu este exclus că trecător să plouă slab. Măcar vântul se mai domoleşte.

PROGNOZA METEO: Şi miercuri va fi uşor mai cald decât în mod obişnuit în a două decadă de martie, temerpaturile zilei pornesc de la 7 grade în depresiuni şi ating 15 în Lunca Dunării. Iar ziua va fi însorită, cu doar câţiva nori rătăciţi peste reigunile estice. În schimb vântul se înteţeşte peste zi în regiunile estice, sud-estice şi la munte

Şi în Capitală va fi cald, cu 13 grade în termometre la amiază, şi vânt mai alert, dar norii se risipesc şi ziua se anunţă însorită.

PROGNOZA METEO: Joi va fi soare şi doar peste sud-est trenează norii, şi la începutul zilei poate să mai plouă puţin şi slab. Iar vântul se arată şi el mai agitat în jumătatea de est a ţării, ca şi la munte. Prin urmare, la amiază vor fi 7 grade în depresiuni şi 13 în regiuinle vestice. Iar tendinţa este că încălzirea vremii să continue, cu probabilitate mai mare de ploaie abia la final de weekend, îndeosebi în vestul, centurl şi nordul ţării.

Citeste mai mult pe RTV.NET
Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...