PROGNOZA METEO în ţară, la Bucureşti şi la munte. VREMEA se încălzeşte în weekend

Vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal pentru acestă perioadă, vântul va sufla slab şi moderat, iar temperaturile vor ajunge până la 23 de grade Celsius, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.
Economica.net - vin, 21 mart. 2014, 20:37
PROGNOZA METEO în ţară, la Bucureşti şi la munte. VREMEA se încălzeşte în weekend

Ziua de sâmbătă nu aduce modificări în aspectul vremii. Vorbim despre aceeaşi vreme frumoasă şi mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată în cea mai mare parte a ţării. Va fi soare şi numai prin regiunile vestice pe cer se arată câţiva nori rătăciţi, însă nici vorba de ploaie. Vântul îşi face simţită prezenta prin regiunile vestice şi de răsărit, precum şi în zona montană înaltă, dar este un vânt cald, dinpre sud, asfel ca mercurul în termometre la amiază ajunge până la 23 de grade Celsius în vest, centru şi sud, plecând de la valori modeste de 10 grade Celsius numai pe litoral şi în Delta Dunării, data fiind influenţa moderatoare a apei mării care în acesta perioada a anului are cam 7…8 grade Celsius.

Vremea rămâne frumoasă, însorită şi foarte caldă şi în zona Bucureştiului. Vântul adie uşor, iar temperaturile se avântă în orele amiezii spre 21 de grade, cu 10 grade peste regimul termic normal.

Duminică, vremea se menţine în general frumoasă şi mult mai caldă decât în mod obişnuit. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară şi noaptea în vestul şi nord-vestul teritoriului, unde îşi vor face apariţia câteva ploi slabe, de scurtă durată. Vântul are unele răbufniri nervoase prin regiunile vestice şi în zona montană înaltă, dar fără să fie foarte supărător. Se vor înregistra temperaturi maxime de până la 24 de grade în sud plecând de la 11 grade în Delta Dunării.

Bucureştenii vor fi răsfăţaţi până la sfârşitul săptămânii de o vreme perfectă. Şi duminică soarele va străluci din plin ridicând mercurul în termometre spre 23…..24 de grade Celsius la amiză, iar vântul aproape că nu se simte.

Pe parcursul zilei de luni, vremea va deveni treptat instabilă, dar rămâne totusi mai cald decât în mod normal la această dată în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi temporar noros şi va ploua pe arii relativ extinse în regiunile din jumătatea de vest a teritoriului. Sunt aşteptate mai ales ploi de scurta durata, însoţite de descărcări electrice, iar vântul prinde treptat putere în majoritatea zonelor. Temperatura aerului, în scădere în regiunile vestice cu până la 9 grade faţă de duminică, va avea valori maxime de la 12 grade în Banat până la 24 de grade în sudul Munteniei.

Săptămâna debutează cu vreme caldă în Capitală, dar norii îţi vor face şi aici apariţia, în special pe parcursul nopţii de luni spre marţi când este posibil să înceapă să plouă. Până atunci însă, amiaza zilei de luni vine cu temperaturi generoase încă, de 21….22 de grade.

Începand de marţi, vremea se va răci, astfel că valorile termice se vor apropia de cele normale pentru această dată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 şi 17 grade. Totodată, ploile vor fi în extindere şi vor cuprinde aproape toata ţara, iar la munte se întorc lapoviţele şi ninsorile.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Te-ar mai putea interesa și
Ahold Delhaize, proprietarul lanțului Mega Image, deschide la București un hub tech pentru toată Europa. Va angaja 250 de IT-iști, majoritatea români
Ahold Delhaize, proprietarul lanțului Mega Image, deschide la București un hub tech pentru toată Europa. Va angaja 250 ...
Retailerul olandezo-belgian Ahold Delhaize, care operează pe plan local lanțul Mega Image și care a cumpărat Profi Rom Food, lansează în București AD/01, un nou "studio tech" care se va ocupa......
Procedură de infringement pentru România din cauza întârzierilor în efectuarea plăţilor către farmaciile independente
Procedură de infringement pentru România din cauza întârzierilor în efectuarea plăţilor către farmaciile independente
Comisia Europeană a decis, miercuri, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în ...
Cele mai potrivite cadouri de Paște pentru angajați și partenerii de afaceri
Cele mai potrivite cadouri de Paște pentru angajați și partenerii de afaceri
Pe măsură ce sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi, tot mai mulți dintre noi ne îndreptăm atenția către ...
Criză cacao – Explozia preţurilor a impulsionat Ecuadorul să îşi majoreze producţia
Criză cacao – Explozia preţurilor a impulsionat Ecuadorul să îşi majoreze producţia
Producţia anuală de boabe de cacao a Ecuadorului ar urma să atingă pragul de 500.000 de tone în următorii doi ani, ...